100 quilòmetres de solidaritat i paisatge

Segur que n’heu sentit a parlar de la Trailwalker, la cursa solidària que es celebra aquest cap de setmana. És singular no només pel repte que suposa recórrer els 100 quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols, sinó també per la gran recaptació econòmica que genera i que es destina íntegrament a Oxfam Intermón. Aquesta associació d’àmbit mundial treballa aquest any per portar aigua potable a diverses poblacions desafavorides d’Àfrica i l’Amèrica Llatina.

Així doncs, aquest dissabte més de 300 equips de sis persones cadascun es calçaran per iniciar aquest recorregut, alguns corrents, d’altres caminant, que cadascú s’agafa a la seva manera: guanyar, aconseguir acabar, posar-se a prova, enfortir lligams amb el seu grup i gaudir d’un cap de setmana per la Vies Verdes que creuen la Garrotxa, el Gironès i el Baix Empordà. El recorregut és sens dubte un dels al·licients d’aquesta prova, que també ofereix la versió curta de 50 quilòmetres amb una sortida des del Celrà el dissabte a migdia.

Si teniu un forat i ganes de veure-ho us podeu apropar a qualsevol dels molts accessos que té aquesta privilegiada via que ressegueix antics traçats ferroviaris, i que diàriament és molt concorreguda per caminaires, ciclistes i famílies que aprofiten el seu bon estat i la seguretat que ofereix, a l’estar fora de la circulació de vehicles a motor.

Tant si en sou usuaris habituals com si no, la Trailwalker és una excusa ideal per anar-hi aquest cap de setmana, i gaudir d’uns quants quilòmetres de Via Verda mentre animeu als audaços participants que sospiren en arribar a Sant Feliu de Guíxols havent assolit la seva missió.