24 activitats a la Garrotxa per gaudir de la natura

Tallers d’astronomia, descoberta de gorgs, barranquisme, circuits d’orientació, coves i roques encantades, marxa nòrdica o veure pondre’s el sol des del cim del Puigsacalm. No, no és el catàleg d’un parc d’aventura extraordinari, sinó el programa del fabulós festival Garrotxa Volcanic Walking.

Activitats a la Garrotxa

El festival de senderisme Garrotxa Volcanic Walking (3 a 6 de juny) amplia les propostes de turisme actiu

En la seva quarta edició, aquest festival de senderisme i turisme actiu creix tant en dies com en nombre de propostes. Amb 375 places ofertades  es celebrarà del 3 al 6 de juny i us ofereix fins a 24 activitats sorprenents per a conèixer la terra de volcans per excel·lència. La Garrotxa és país de colades de lava, pobles de postal, boscos encisadors, paisatges rurals i una gastronomia exquisida. I hi ha lloc per a totes les propostes, des de plàcides passejades pel Parc Natural de la Zona Volcànica fins a les rutes més exigents per l’abrupta Alta Garrotxa.

Podeu consultar l’ampli programa d’activitats i fer la vostra reserva per a gaudir de propostes tan variades com la iniciació al barranquisme en família (4 juny), circuits d’orientació a Hostalets d’en Bas (6 juny), o una ruta per a descobrir molins i volcans a Sant Feliu de Pallerols (5 juny).

L’emoció i el misteri de les sortides nocturnes

El festival, organitzat per Turisme Garrotxa i la xarxa de senders Itinerànnia,  també ofereix diverses propostes nocturnes, una manera molt emocionant de conèixer en família un paisatge que a la nit es transforma.

Què fer a la Garrotxa
Taller d’astronomia

Així, podeu fer una ruta nocturna per descobrir la fauna d’ambients humits (3 juny), tallers d’astronomia (3 i 4 juny), descobrir la cara més íntima i misteriosa de la Fageda d’en Jordà (4 juny) i fins i tot atrevir-vos a pujar al Puigsacalm i des del mateix cim acomiadar els darrers raigs de sol del dia(6 juny).

Racons que has de visitar a la Garrotxa
Posta de sol des del Puigsacalm


Racons que has de visitar a la Garrotxa

Pels senderistes, les opcions també són ben variades. Podeu fer una ruta amb les millors vistes des dels volcans (4 juny), entusiasmar-vos amb la ruta de les Roques Encantades (4 juny), pujar fins al gran mirador de la Mare de Déu del Cós (5 juny), fer la ruta familiar pel patrimoni de Besalú i Beuda (5 juny) o pel patrimoni paisatgístic de Castellfollit de la Roca (6 juny).

Pont de Besalú

I si voleu sentir el paisatge dins vostre, gaudint-lo amb serenor i els cinc sentits, trobareu propostes que combinen el senderisme amb sessions de ioga, com la sortida al gorg de l’Olla i el salt dels bandolers (4 juny) i la de l’espectacular  Salt de Sallent (6 juny).

De la mà de guies professionals al festival també hi ha lloc per descobrir l’arquitectura més avantguardista, molt arrelada a la comarca, que ja veieu que és fàcil de combinar amb itineraris nocturns, ascensions a cims emblemàtics, rutes per coves i gorgs, i activitats més pausades i relaxants. A la comarca, el paradigma de l’arquitectura el trobem al prestigiós estudi de RCR Arquitectes. Aquesta sortida (5 juny) us permetrà conèixer el seu espai creatiu i també algunes de les seves actuacions a diferents espais de la ciutat d’Olot.

Totes les visites inclouen degustacions de producte local, una fórmula exquisida per relligar la descoberta del territori amb la rica tradició culinària de la Garrotxa.

Descobreix més activitats per fer a la Garrotxa.

Fotos: Laurence Norah, Maria Geli i Pilar Planagumà, Arxiu d’imatges PTCBG