Més de 500 regatistes a la 30a International Palamós Optimist Trophy

Quan diem que l’atractiu de la Costa Brava és únic al món ho fem, entre molts d’altres motius, per l’èxit d’esdeveniments com el que va tenir lloc el cap de setmana passat, la International Palamós Optimist Trophy. Es tracta d’una de les regates d’aquesta categoria més importants d’Europa, organitzada pel Club Nàutic Costa Brava i el Club Vela Palamós, que ja ha arribat a la seva 30a edició i a la qual hi han participat més de mig miler de regatistes provinents de 30 països d’arreu del món.

L’èxit d’enguany ha estat tal, que s’han hagut de tancar les inscripcions a les 550 embarcacions, i això ha comportat que més de 100 n’hagin quedat fora. Segons Carles Palomares, director de la competició, es van tancar les inscripcions per motius logístics i de seguretat. Les xifres de l’esdeveniment també són bones fora de l’aigua, i és que durant tot el cap de setmana centenars de persones s’han aplegat a la badia de Palamós per seguir de prop el camp de regates d’aquestes petites embarcacions.

La competició International Palamós Optimist Trophy és la segona més gran del món de la modalitat, i per segon any consecutiu el letó Martin Atila, s’ha proclamat campió de la prova. Semblava que tenia la competició guanyada, però la regatista israelí Maayan Shemesh, que finalment ha quedat segona, el va fer suar de valent fins a l’últim moment. La tercera posició ha estat pel representant de Bermudes, Sebastian Kempe, a vuit punts d’Atilla i Shemesh.

En el marc de la International Palamós Optimist Trophy, també s’ha celebrat la Nations Cup, amb premi a la millor classificació dels regatistes segons país, i en aquest cas s’emporta el trofeu Alemanya, agafant el relleu a Espanya.

Han estat uns dies en què Palamós s’ha omplert d’esportistes d’arreu del món, així com d’un gran nombre d’espectadors que no s’han volgut perdre una de les proves més importants d’Europa en la categoria Optimist, i aprofitar l’ocasió per conèixer de més a prop els encants d’aquest racó de la Costa Brava.