Activitats aquàtiques a Roses per divertir-se i mantenir la forma

Marxa aquàtica, caminant per l’aigua a la badia de Roses

Si passeu les vacances d’estiu a Roses, o escolliu aquest municipi de la Costa Brava per a passar-hi alguna jornada, heu de saber que tots els dimecres fins a finals d’agost teniu l’oportunitat de divertir-vos amb una activitat que, amb tota seguretat, us sorprendrà.

Acompanyats d’un monitor i ajudats amb una pala

Us parlem de la marxa aquàtica, una suau modalitat esportiva que té l’origen a les platges del nord de França, i que a Roses hi ha trobat l’escenari ideal per aterrar-hi. Es tracta de caminar dins l’aigua, tan senzill com això, però ho fareu acompanyats de monitors titulats que us marcaran el pas i el ritme dels moviments. Entrareu a l’aigua fins que aquesta us cobreixi fins a mig pit, i a partir d’aquí, amb l’ajuda d’una pala de caiac, anireu avançant en fila, resseguint el litoral de la badia de Roses.

Activitats aquàtiques a Roses
La pala us ajudarà a mantenir l’equilibri i avançar dins l’aigua

En funció del ritme que hi poseu l’activitat serà més o menys intensa, i en tots els casos la pala us ajudarà amb l’equilibri, per combatre la resistència de l’aigua, ajudant-vos en la coordinació del moviment de les cames amb el pas de les onades.

La marxa aquàtica es pot fer descalç o amb sabatilles nàutiques, tot i que la sorra de la platja de Roses és molt agradable per a fer-la amb els peus descoberts.  

Us podeu prendre la sortida com un divertiment a l’aigua, en família o amb amics, o donar una mica més de potència a les passes i convertir-la en una profitosa activitat esportiva. En qualsevol cas, la vostra salut ho agrairà sempre, ja que els moviments de cames i braços a l’aigua us ajudaran a enfortir la cintura i la musculatura de l’esquena, així com la part superior del cos.

I, és clar, practicar activitats aquàtiques a la Costa Brava a la platja de Roses té dos grans al·licients: que mentre feu la sortida gaudireu d’un dels espais naturals més genuïns de la Costa Brava, i que quan sortiu de l’aigua tindreu per davant tot el dia, amb el gran ventall d’activitats de turisme actiu que trobareu a la vila.

Les sortides es faran, en grups de màxim 20 persones, tots els dimecres, de 9.30 a 11 h, amb majors de 12 anys. El punt de trobada és al gimnàs urbà, davant de l’Hotel Marítim, i el preu és de 8 € per sessió. Cadascuna d’elles comptarà amb el guiatge d’un monitor titulat, i també us facilitaran el material necessari. Podeu fer les vostres inscripcions a l’Oficina de Turisme de Roses (972 25 73 31).

Descobriu més activitats aquàtiques a Girona per fer aquest estiu.

Fotos: Turisme de Roses i Cabirols, Associació Excursionista de Roses