Addictes al caiac a la Costa Brava

Arriben aquells dies d’estiu en què tot agafa un altre ritme, amb regust de dolç final que allarguem tant com podem; uns dies de llums de tots colors, de matinades ataronjades i capvespres pàl·lids que es fonen a l’horitzó. I és ara que la Costa Brava esdevé un escenari majestuós, quan ens posem dins d’un caiac disposats a endinsar-nos delicadament fins a les cales i coves més amagades sense deixar petjada.

Aquesta petita embarcació és el mitjà de transport idoni per conèixer la Costa Brava, els rius i desembocadures, estanys i fins i tot embassaments, i permet arribar a penya segats, coves marítimes, cales petites inaccessibles des de terra i indrets amagats d’una bellesa extraordinària que no us podíeu ni imaginar que existien.

El caiac és una activitat que s’adapta a tots els tipus de practicants. Els qui encara no us heu iniciat teniu una oportunitat extraordinària de descobrir-lo, perquè no és complicat i amb unes primeres sessions dirigides agafareu la tècnica necessària per a gaudir-ne des del primer moment. I els qui tingueu ganes de més acció, amb el caiac podeu viure trepidants sortides per la Costa Brava, amb les empreses que us ofereixen serveis de guiatge, sortides en grup i lloguer d’embarcacions.

Sortida familiar amb caiac pels Aiguamolls de l’Empordà

I la sort de tenir a prop la Costa Brava és que a banda d’un mar de pel·lícula també teniu a l’abast l’opció de gaudir del caiac en aigües tranquil·les, amb sortides pels Aiguamolls de l’Empordà, el riu Ter o al mateix Estany de Banyoles.

Combinació del caiac amb altres propostes de natura

Un altre dels avantatges del caiac és que, a banda d’una experiència singular, també representa la porta d’accés a un ventall de propostes de turisme actiu per fer amb família o grups d’amics, com ara una cata de vins en una cala, tastet de productes de proximitat en arribar a la platja, la descoberta de la fauna i flora del paisatge mediterrani…

El caiac us permetrà apropar-vos fins a conèixer tots els detalls de l’orografia de la Costa Brava

És un mitjà de transport sempre respectuós amb el medi ambient, i us farà viure amb intensitat la indescriptible sensació de lliscar damunt l’aigua, del silenci i les inèdites perspectives que us ofereix el paisatge si us el mireu des d’un caiac.

Fotos: Diego Espada, Dani Salvà, Arxiu d’imatges PTCBG