D’Aiguablava a Begur, una paleta de colors als vostres peus

Oi que heu sentit a parlar de les aigües turqueses d’Aiguablava, del preciós poble de Begur o l’encant que té Pals? Aquests tres punts tant ben connectats del Baix Empordà són parada obligatòria i us convidem a veure’ls des d’un dels camins de ronda més excepcionals de la Costa Brava. Us volem explicar com arribar a les cales i als indrets més espectaculars d’aquest petit paradís del Baix Empordà.

Ja us hem parlat en altres ocasions de com gaudir de la Costa Brava i alguns secrets dels camins de ronda, però aquesta vegada ho fem més detalladament perquè conegueu els racons més màgics de cada tram. Què, teniu la càmera a punt?

Comencem fent parada a Aiguablava, concretament a la platja d’en Malaret. El camí que ens hi endinsa és ple de pins, matolls i roques. Continuem vorejant el mar observant els seus colors i les embarcacions que hi ha amarrades. A continuació passem per la bonica Cala Fornells i Cala n’Estàsia, on hi trobareu una font d’aigua dolça i el cap Rubí, que marca el canvi de color de la roca de la costa i passem de veure tonalitats vermelloses a veure’n de grises i fins i tot negres.

I ja hi som! Sa Tuna i Aiguafreda, dues de les cales més conegudes de Begur, el petit port per a les embarcacions, la zona de pícnic… Aquí ens podem aturar i recuperar forces mentre gaudiu d’unes vistes úniques. No ens oblidem de la petita cala sa Riera i les puntes d’Espinuda, Illa Roja o Roca Negra, totes elles amb una vegetació autèntica i salvatge, que us sorprendrà a qualsevol època de l’any i hora del dia.

Acabarem l’excursió a la platja del Racó, a tocar de Pals i marxarem carregats de fotos, de records inesborrables i amb una experiència que de ben segur voldreu repetir.

La ruta d’Aiguablava, Begur i Pals és la nostra recomanació per aquests propers dies, i fareu bé de portar el banyador posat o en alguna bossa, perquè a cada cala hi ha unes escales que us temptaran a baixar fins acabar dins l’aigua.

I, si de cas, agafeu el calendari i busqueu forats perquè properament us parlarem d’altres trams de camins de ronda que no us podreu perdre.

Fotos: Maria Espinàs, Josep Lluís Banús, Arxiu d’Imatges PTCBG