Compartir experiències? Penseu en els Albergs!

El millor d’una experiència és compartir-la, i una de les fórmules d’allotjament que més faciliten la convivència i l’intercanvi d’impressions és la dels Albergs. A la Costa Brava i el Pirineu de Girona n’hi ha diversos, que inclouen els serveis específics per a gaudir al màxim del turisme de natura i turisme actiu, i oferint uns preus més assequibles que d’altres tipologies d’establiments.

Els Albergs s’han adaptat a les expectatives del visitant que busca relacionar-se amb la natura i practicar els seus esports i activitats a l’aire lliure, i ofereixen una cartera de serveis molt àmplia, amb diferents règims de pensió a conveniència del visitant, i que es complementa amb la infinitat de recursos turístics de les seves àrees d’influència.

A la capital del Pla de l’Estany l’Alberg de Banyoles es troba al centre urbà, i té una capacitat de 94 places. Ofereix activitats de natura per famílies i grups, basades en la descoberta del privilegiat entorn natural de l’estany. S’hi poden fer activitats esportives com rem, piragüisme, natació, BTT, hípica… i combinar-les amb propostes culturals gràcies al ric patrimoni de la comarca.

De la seva banda, l’Alberg Rural Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) pot acollir fins a 86 persones, amb una distribució d’habitacions ideal per a famílies i grups d’amics. Segur que us hi activareu, donades les possibilitats que ofereix la seva ubicació en el camp del senderisme i especialment el de la bicicleta. L’Alberg, que és punt d’acollida del Centre BTT del Ripollès, es troba al peu de la via verda Ruta del Ferro i el Carbó i des del mateix establiment, a banda de donar-vos informació detallada de totes les possibles activitats que teniu a l’abast, es lloguen bicis i s’ofereix el servei de reparació i rentat.

Si sou més de mar, a Llançà (Alt Empordà) trobareu l’acollidor Alberg Costa Brava, totalment equipat per passar-hi uns dies o unes vacances de primera. Des d’allà mateix podreu organitzar les vostres activitats en família, descoberta del mon marí amb tallers dirigits, submarinisme, caiac, ciclisme, senderisme… Un món infinit de possibilitats que continuen amb la vostra tornada a l’Alberg, on us hi esperen zones de joc, lectura i descans, espai per guardar el material esportiu, etc.

Si preferiu La Garrotxa com a destinació per a practicar les vostres activitats tingueu present l’Alberg de la Vall d’en Bas, un edifici que sorprèn per la seva modernitat i que es troba a tocar de la Via Verda i el camí de Sant Jaume català. L’oferta d’activitats de natura és molt extensa i molt vinculada amb diferents masos i granges de la comarca que ofereixen experiències gastronòmiques i d’aprofundiment en les particularitats del món rural. Són activitats molt dirigides a mainada i famílies.

També hi ha moltes propostes més exigents i atrevides com les activitats de barranquisme, diferents itineraris amb bicicleta a través de les Vies Verdes o les múltiples rutes de muntanya per la Vall d’en Bas, que es poden fer de forma guiada en grup o també per lliure.

Seguint a la mateix àrea geogràfica també trobareu la Casa de Colònies el Rourell, una altra fórmula d’allotjament també dirigida a famílies i molt especialment a grups escolars, que pot convertir-se en el punt de partida de les vostres activitats de natura al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.