Rememorant antics pelegrinatges amb la pujada a Sant Pere de Rodes

Arriba el primer diumenge de maig, una data marcada al calendari de tots els pobles del Cap de Creus. Aquest dia es fa la pujada a peu fins al monestir de Sant Pere de Rodes, una ocasió immillorable per gaudir d’una caminada i un paisatge privilegiat embolicat ara d’una exultant primavera.

La sisena edició de la pujada es farà des de tots els municipis del Cap de Creus: Cadaqués, El Port de la Selva, Selva de Mar, La Vall de Santa Creu, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Roses. Arribant a dalt d’aquest immens mirador de la Costa Brava als caminaires us espera una jornada festiva de portes obertes del monestir, amb visites guiades gratuïtes, jornada castellera, dinar popular i servei d’autobusos per tornar cap als pobles d’origen.

Una pujada amb diferents nivells de dificultat

En funció d’on comenceu aquesta ruta que rememora els antics pelegrinatges, podreu decidir si preferiu una caminada més llarga (sortint de Roses o Cadaqués trigareu entre tres i quatre hores) o més curta. En aquest cas recomanem iniciar l’itinerari des de la Vall de Santa Creu (45 minuts de camí) i de la Selva de Mar. I si voleu itineraris d’entre una hora i mitja i tres hores podeu sortir des de Pau, Vilajuïga, Llançà o el Port de la Selva.

Totes 9 rutes, llargues i curtes, comparteixen la singularitat d’oferir als excursionistes un paisatge únic, per corriols i ziga-zagues muntanya amunt, amb Sant Pere de Rodes de testimoni i un mediterrani immens a la vostra esquena.

La pujada està organitzada conjuntament entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’associació Via Pirena, el Parc Natural del Cap de Creus i els ajuntaments dels pobles de la zona.

Després de la visita guiada al poblat de Santa Creu de Rodes hi haurà un actuació castellera dels Vialets de l’Empordà, seguida d’una botifarrada amb música popular i la visita guiada al monestir i al castell de Verdera.

Per participar-hi cal fer la inscripció aquí.

Fotos: Jordi-Renart.-Arxiu-Imatges-PTCBG