Arriba a Girona el gran festival de ciclisme

Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show
Home amb bicicleta pel Pirinexus.
Infant en bicicleta en el festival de ciclisme de Girona.

Els dies 2, 3 i 4 de juny Girona es convertirà en la capital europea del ciclisme, amb la celebració de la primera edició de Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, inspirat en un dels festivals més grans i complets del món, Sea Otter Classic, que es fa als Estats Units. L’àmplia oferta esportiva i cicloturista està convencent a participants de tots els punts del planeta, atrets per la singularitat de les proves i el privilegiat entorn en què es disputaran a Girona, la Costa Brava i el Pirineu. El nucli del festival, que comptarà amb la presència de més de 300 de les millors marques del món del ciclisme, distribuïdes en 50.000 m2 d’expositors i activitats, s’ubicarà al Pavelló Municipal Girona-Fontajau i els seus voltants. Aquí hi haurà la zona principal d’exposicions i mostres de productes, accessoris i serveis relacionats amb el sector, i s’hi faran les sortides i arribades dels múltiples esdeveniments esportius que recorreran la Costa Brava i el Pirineu de Girona, competicions de ciclisme de nivell internacional, proves populars, exhibicions i zones de paddocks. El programa esportiu contempla cites per a tots els públics i nivells de preparació, des del més amateur fins als professionals, i la majoria de  proves es disputaran en circuits adaptats a l’entorn del parc que envolta Fontajau.

Exhibicions de tota mena i zones per a provar bicis

El programa del festival es completa amb una gran proposta de proves d’Enduro, Copa Trial, Copa Catalana BTT, Descens infantil, Open Infantil BTT, The Pirinexus 360 Challenge… i  espectaculars exhibicions de BMX, Dirt, Dual Slalom, Eliminator, Trial, salts, etc, que es faran a l’entorn de Fontajau. També hi haurà zones test  per a qui vulgui provar bicis noves.

Per a tota la família

Un dels objectius de Sea Otter Girona és posar el ciclisme a l’abast de tots els amants d’aquest esport, i per això ofereix proves assequibles per practicar en família i en grups d’amics. De caràcter obert i familiar, el festival també dóna la benvinguda als infants que vulguin gaudir d’un cap de setmana dedicat al 100% a la bicicleta i a les activitats sobre dues rodes. Per això al llarg del tres dies a l’entorn del pavelló de Fontajau de Girona hi haurà espais perquè els més menuts s’estrenin amb la seva primera bici, pump tracks, circuits d’agilitat per millorar les habilitats ciclistes, pushbikes, inflables i fins i tot un campus d’entrenament per als més joves.

En l’any de la bicicicleta i la sostenibilitat, declarat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, aquest organisme dóna suport a aquest gran festival ciclista, juntament amb la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i l’Agència Catalana de Turisme.

Fotos: Sea Otter Costa Brava-Girona Bike Show