Barranquisme: natura en estat pur i adrenalina riu avall

La primavera i l’estiu són la millor època de l’any per practicar el barranquisme i el trekking aquàtic, aprofitant la crescuda dels rius pel desglaç de la neu a muntanya i amb les pluges caigudes durant aquests mesos.

A la Costa Brava i el Pirineu de Girona hi teniu llocs increïbles per descobrir a través d’aquesta divertida activitat, indrets que només son accessibles seguint el curs del riu. Ei, i per tota la família!

Hi ha propostes adequades per als que s’inicien en aquesta experiència i fins i tot per a nens. De fet la mainada xala de valent fent barranquisme, us ho podem ben assegurar. I no cal que sigueu uns experts en la matèria ni que disposeu de l’equip necessari per a practicar-la, perquè de la mà de guies especialitzats podreu viure una experiència única combinant senderisme, bany i adrenalina. Segur que voldreu repetir!

Barrancs de diferents dificultats i un entorn natural salvatge

Comencem amb els amics d’Aventura Girona, que us tenen preparades diverses propostes amb diferents nivells de dificultat, per tal que hi trobin la motivació tant els més novells com experts que volen rutes d’alta dificultat. El de la riera d’Osor, a les Guilleries, és un barranc molt entretingut i de poca dificultat, en un entorn sorprenentment salvatge. Per iniciar-se també és recomanable el trekking aquàtic pel riu Muga a Albanyà.

Barranquisme per a tota la família.
Hi ha trams senzills que són ideals per a la iniciació en totes les edats

De nivell dos, pels qui ja s’han estrenat i busquen progressar en aquesta modalitat, us proposem un tram del descens de rius a la part inferior de Vall de Núria, un barranc molt divertit i variat on trobarem salts de diferents alçades, tobogans plens d’adrenalina i ràpels espectaculars.

I pels més avançats, us proposem un descens de barrancs al Ripollès, pel torrent de la Corba, a la conca del riu Freser. Té nombrosos i llargs ràpels i és l’únic de Catalunya que passa per un arc de roca. Aquí cal un bon domini de la tècnica del ràpel!

Hi ha moltes altres fórmules per gaudir del descens de barrancs amb Aventura Girona, sempre equipats amb neoprens i escarpins específics per a l’activitat, amb protecció tèrmica i casc i arnès per anar assegurats en tot moment.

Un recorregut salvatge pels rius de l’Alta Garrotxa

Amb Guies Ama Dablam també teniu l’opció d’escollir diferents graus de dificultat. Voleu picar alt? Doncs anem cap a l’Alta Garrotxa, en un dels recorreguts més salvatges i de gran bellesa com és el de Sant Aniol d’Aguja. Al·lucinareu amb les piscines naturals de color turquesa, i amb unes formacions rocoses extraordinàries que el converteixen en un dels barrancs imprescindibles de Catalunya. Grans salts i molts ràpels, un dels quals de 40 metres, que requereixen una bona preparació física i tècnica.

Barranquisme a l'alta Garrotxa.
Un, dos, tres! Els tobogans naturals i els salts són una constant

Si us ho voleu agafar amb més calma podeu escollir activitat per nivells i decidir començar per un barranc senzill, per exemple. El Barranc del Freser Inferior, a Queralbs, és ideal per iniciar-vos i gaudir-lo en família. Comença amb una entrada triomfal amb un ràpel de 20 metres i a mesura que anem avançant trobareu diversos salts de fins a 4 metres, en un entorn natural majestuós.

Una altra empresa especialitzada en aquest esport aquàtic és Altitud Extrem. Amb ells també podreu gaudir dels rius i la natura en estat pur mentre esquiveu roques, passeu per congosts estrets, cascades, tobogans, salts, descensos verticals… I sempre ben equipats, acompanyats i amb tota seguretat. Pels més entusiastes de l’aventura us proposem descobrir el descens de barrancs del Núria integral. Tobogans, salts vertiginosos, ràpels i adrenalina. Teniu la diversió assegurada!

Fotos: Aventura Girona, Guies Ama Dablam i Altitud Extrem