I si et despertes al Pirineu amb ganes de Costa Brava? Agafa la bicicleta!

Fa pocs dies us parlàvem del Pirineu més mediterrani, del Pirineu que ofereix un catàleg infinit d’experiències extraordinàries per viure aquest estiu. I si un dia us lleveu al Pirineu amb ganes de mar? Amb una hora i mitja podeu passar de respirar aire fresc d’alta muntanya a passejar per un camí de ronda o a banyar-vos a les cristal·lines aigües de la Costa Brava. Però escolteu, i si us sumeu a la proposta del ciclista José A. Hermida? Podeu agafar la bicileta! Trigareu un xic més a fer el trajecte, però el gaudireu en la seva plenitud i sempre més portareu dins vostre un recorregut d’autèntic somni.

Ciclisme al Pirineu de Girona.

Del Pirineu de Girona a la Costa Brava en bici

Agafeu-vos el repte com un viatge al vostre aire, no es tracta de cap competició ni de guanyar temps al crono. Parlem d’uns 200 quilòmetres, la major part en lleuger descens, que podeu programar a un ritme adequat a les vostres condicions físiques i plantejar-lo amb tantes jornades com calgui.

L’aventura comença als peus dels cims de gairebé 3.000 metres que us donaran l’empenta per arrancar, per deixar enrere la Cerdanya i creuar el Ripollès, mentre el  paisatge va canviant a mesura que anem avançant. Si us ve de gust aturar-vos podeu aprofitar les més de 100 propostes de turisme actiu que us ofereix aquesta comarca, amb idees de tot tipus i per a totes les edats: des d’anar amb bicicleta de muntanya, practicar senderisme, fer escalada, jugar a golf, anar amb cavall

Ciclisme Costa Brava.

La bicicleta gravel, la més adequada

El recorregut que us proposem combina l’asfalt dels ports de muntanya més emblemàtics del Pirineu de Girona amb pistes forestals i el terreny compactat i molt segur de les Vies Verdes de Girona. Per això una bici gravel serà la que millor s’hi adaptarà, per la seva versatilitat. Us hi esperen ponts medievals, pobles amb l’encant de l’alta muntanya, rius i valls que us faran gaudir al màxim de la bicicleta. També alguns trams de la Ruta Pirinexus i la Ruta del Ter, uns recorreguts que us permetran formar part d’un paisatge en moviment i sentir-vos protagonistes d’aquesta gran aventura de cicloturisme del  Pirineu de Girona fins a la Costa Brava.

Ciclistes a La Selva, Costa Brava.

Creuareu La Garrotxa de cap a cap, i a mesura que sumeu quilòmetres a les vostres cames s’anirà apropant el Mediterrani, amb previ pas pel Gironès, on resseguireu una bona estona el riu Ter fins entrar al Baix Empordà.  I sí, aquí sí, ja sentireu  olor de mar i les revirades carreteres de la Costa Brava us faran serpentejar per damunt de cales i platges que us temptaran de baixar-hi a cada revolt. I finalment, amb la bici a la sorra i els peus a l’aigua, podreu respirar a fons i permetre que se us escapi aquell somriure sorneguer. Què coi, que us heu llevat al Pirineu i ara sou al mar!

Un caprici? I què! Per molts anys us els pugueu anar regalant.

Ciclistes a la platja de Sant Feliu de Guixols

Fotos: Jase Wilson, Brazo de Hierro, The Col-Collective, Volata, Arxiu d’imatges PTCBG