Blanes, la porta de la Costa Brava i el turisme actiu

Blanes és la porta de la Costa Brava, escenari d’un paisatge infinit de platges i d’història mil·lenària. És, a més, una destinació privilegiada de turisme actiu, amb un entorn natural immillorable per practicar-hi esports a l’aire lliure.

Compta amb sis rutes senyalitzades per sortir a caminar, córrer o fer marxa nòrdica, al ritme que desitgeu, amb diferents nivells de dificultat i durada. També podeu fer durant tot l’any els dos Grans Camins de l’Aigua de 8 i 18 quilòmetres. Sobre el terreny que envolta la ciutat també s’han definit rutes per seguir amb bicicleta de muntanya i tres més de ciclisme de carretera.

Una de les singularitats d’aquesta vila marinera és la seva especialització en running i, a més, els serveis hi acompanyen de valent. Heu de saber que Blanes té un punt d’atenció al corredor, el Blanes Centre Running, ubicat a la Ciutat Esportiva. Compta amb tots els serveis necessaris per la pràctica d’aquest esport. Hi podeu trobar plànols amb les rutes per la pràctica del running, així com serveis específics per a corredors: dutxes, guarda-roba o un banc per netejar-se el calçat després de la pràctica esportiva.

I per aglutinar les diferents curses que es celebren al llarg de l’any s’ha creat el calendari Blanes X Runners. Aquest, inclou proves amb diferents recorreguts, així com caminades populars, escalades, curses de muntanya o triatlons.

Sense anar més, lluny, aquest proper 25 de novembre hi ha programada la novena edició del Passafred, amb recorreguts de 21 i 12 kilòmetres. De fet, teniu un complert calendari de curses per mantenir-vos actius durant tot l’any, gaudint del paisatge d’aquest vila marinera de la Costa Brava.

I com no, a l’hora d’activar-se a Blanes sempre teniu el meravellós recurs de passejar o nedar pels quatre quilòmetres de costa que alternen petites i atractives cales amb grans platges. Cada any són reconegudes amb la bandera blava de qualitat, i hi podreu practicar-hi tota mena d’esports aquàtics i de sorra. I podeu fer-ho també passejant pel camí de ronda, que el podeu iniciar a la mateixa roca de Sa Palomera, símbol identitari de Blanes, i resseguir la platja de Blanes per creuar després el Jardí botànic Marimurtra. O també el podeu començar més endavant, a tocar de la Cala Bona, des d’on agafareu alçada per contemplar com mai heu fet els racons més enigmàtics d’aquest antic camí de ronda. Un autèntic paradís per descobrir pas a pas.

Fotos: Turisme de Blanes