Descensos en caiac pel riu Ter

¿Quantes vegades heu vist el riu Ter des de la riba, ja sigui passant-hi ben a prop durant alguna de les caminades que us hem proposat o des del mateix cotxe mentre prepareu alguna de les vostres sortides?

Heu de saber que teniu l’oportunitat de descobrir les singularitats d’aquest riu des de molt més a prop, tant a prop que us hi acabareu remullant i tot!

Excursió en caiac a la Costa Brava

Els descensos pel riu Ter en caiac són una de les activitats estrelles de Kayak del Ter, amb el trajecte que va de Colomers a Verges com el tram més popular i divertit.

No calen coneixements previs de navegació, això és important de saber! Durant les dues hores aproximades que dura el descens, amb gairebé 8 quilòmetres de distància, tindreu temps de perfeccionar la vostra tècnica aprofitant la suau corrent del propi riu. Aquesta, us donarà una velocitat suau, força constant, que us permetrà observar la rica biodiversitat que trobareu en el curs fluvial del Ter, amb plantes i ocells que probablement desconeixeu i tot. Aquest descens és apte per a tothom, per fer amb família o amb amics, i tot i que la fauna és capriciosa de mena, fàcilment podreu veure tortugues d’aigua i alguns petits mamífers, cautelosos entre la vegetació de les ribes del riu. Podeu escollir els caiacs individuals, de dues o tres places, uns embarcacions molt estables i que us permetran anar-vos refrescant mentre duri aquesta aventura fluvial.

Un cop a Verges, una furgoneta farà el retorn a la base de Colomers, on donareu per acabada l’activitat.

De Sobrànigues a Colomers en canoa o pàdel surf

Un altre tram molt recomanable per la seva gran bellesa, que també podeu descobrir a bord d’una caiac, és el que enllaça Sobrànigues amb Colomers. Es tracta d’una zona d’aigües molt tranquil·les del Ter, amb unes vistes espectaculars durant l’hora i mitja aproximada de trajecte.

excursió en canoa Costa Brava

Són poc més de sis quilòmetres, que a banda del caiac també podeu recórrer amb canoa canadenca o pàdel surf, amb final a la resclosa de Colomers. També allí, un vehicle us recollirà per tornar-vos fins al punt d’inici de la ruta.

Compromesos amb la sostenibilitat del riu i els seus habitants

Aquests descensos pel riu Ter, a les portes del  Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter recorren zones de gran valor paisatgístic, algun d’ells corredors biològics que formen part del programa Xarxa Natura 2000 i que estan inclosos dins el Pla d’Espais d’Interès Natural. Un entorn privilegiat per gaudir i conèixer la biodiversitat del bosc de ribera, i des de Kayak del Ter estan molt compromesos en la seva conservació.

La seva activitat està acreditada amb la Carta Europea de turisme sostenible, entre d’altres mèrits per l’especial atenció que tenen amb les èpoques de nidificació d’aus i altres animals que viuen i es reprodueixen a l’entorn del riu Ter, a més del manteniment i control de la llera i els marges del riu. I per això, des de mitjans de març fins a finals de juny deixen de fer algunes de les sortides en caiac, per tal de no interferir el més mínim en el cicle reproductiu de les aus.

Fotos: Kayak del Ter