De Calella de Palafrugell a Llafranc, paisatges de revista

Calella de Palafrugell des del camí de ronda
Poeta Joan Maragall Calella de Palafrugell a Llafranc
Panoramica de Llafranc des del camí de ronda

Seguim desgranant els camins de ronda de la Costa Brava, i ho reprenem a la Cala el Crit, on ho vam deixar en aquest article, a tocar dels jardins de Cap Roig.

El punt de partida és la Cala el Golfet, concretament davant d’una pedra que ens indica el nom d’aquest privilegiat racó de la costa. Baixem per unes escales de la mateixa urbanització i allí hi observem un mosaic del poeta Joan Maragall que ja ens descriu breument el que tenim davant: “dues coses hi ha que al mirar-les juntes me fa el cor més gran: la verdor dels pins, la blavor del mar.”

Ja som a la cala el Golfet, una de les més boniques i naturals d’aquesta zona del Baix Empordà. Abans de continuar avançant, fixeu-vos en les illes que es veuen a l’horitzó! Són les singulars Illes Formigues, un conjunt de 16 petits illots a cavall entre Palamós i Palafrugell.

Marxem en direcció a Calella de Palafrugell, tot passant per túnels ben curiosos que ens permeten seguir per un camí planer, cuidat i molt accessible. Volem destacar que aquest tram voreja la costa molt arran de mar, i no és un recorregut gens llarg. Per tant, pot ser ideal per anar-hi a passejar una estona, sense tenir la necessitat d’emportar-nos la bossa carregada i comptar passar-hi tot un dia.

Passem per davant de l’Hotel Sant Roc de Calella i arribem a la platja del Port Pelegrí. Aquí, el camí ja és diferent, i ens deixem encisar per la bellesa de Calella de Palafrugell. Famós per les seves voltes davant del mar, els seus restaurants, les barques de colors a la sorra… en definitiva, una composició d’elements de mar que fan única Calella i que heu d’immortalitzar amb la vostra càmera.

Calella i la seva platja de Port Bo també són conegudes per les havaneres que hi tenen lloc cada any, una altra proposta que us fem si teniu ganes de gaudir d’una nit d’estiu en aquesta localitat amb tanta màgia.

Arribats a la platja del Canadell podem observar els portals de colors que queden a peu de platja. I és  aquí, on hi trobem una proposta que no es podeu perdre els amants de la literatura: la ruta de Josep Pla,  nascut a Palafrugell i qui sempre havia confessat tenir una devoció especial per Calella.

Seguint el camí i deixant enrere Calella de Palafrugell, al llarg del camí de ronda trobem un bon nombre de bancs on seure i gaudir de la profunditat del Mediterrani. Arribem a la Punta d’en Blanc des d’on podem veure la badia de Llafranc i el Cap de Sant Sebastià, i tot d’una, ens trobem una estàtua dissenyada per l’escultor americà Rodolfo Candelaria, que pren el nom de la “Gent del Mar”.

Avancem un trosset més i ja haurem arribat a Llafranc, amb un descens final des del camí fins al passeig marítim, recorrent estrets carrers d’aquest petit municipi.

Una sortida molt recomanable, amb trams molt diferenciats tant de paisatge com de terreny, en estret contacte amb la natura. Olor de mar i pins, amb indrets ben pintorescos i arribant al passeig de la platja de Llafranc i, en tot moment, amb el Far de Sant Sebastià de vigilant.

Tot plegat, hem fet un camí de poc menys de dos quilòmetres, que ens ha permès sentir de ben a prop l’elegància de la Costa Brava i les seves majestuoses vistes. Anem a descobrir-ho?

Fotos: Francesc Tur, Arxiu d’imatges PTCBG, Arxiu d’imatges IPEP