L’esplendor de Cadaqués des del seu camí de ronda

Camí de ronda a Cadaqués
Camí de ronda a Cadaqués, observant el far.
L'esplendor del camí de ronda a Cadaqués
Vila de Cadaqués, a la primavera.
Casa-Museu Salvador Dali de Portlligat (Cadaqués)

Si sentiu parlar de Cadaqués ja sabem que les cames se us hi emporten. I, és clar, no podíem deixar de recordar-vos que una manera única de conèixer aquesta joia de la Costa Brava és recorrent el seu camí de ronda.

Es tracta d’una excursió d’anada i tornada de 5 quilòmetres que comença a la mateixa població de Cadaqués, concretament a l’hotel Rocamar, on just darrera hi podeu trobar aparcament. El nostre objectiu? Arribar al Far de Cala Nans!

Comencem el camí de ronda de Cadaqués passant entre les cases del veïnat de Sant Piu. Un cop les deixem enrere, agafarem el corriol de pedres que ascendeix i descendeix tot resseguint la costa. Seguidament, ens endinsarem en el paisatge rocós del Cap de Creus i descobrirem la platja de sa Sabolla. I sí, de seguida haurem arribat al místic far de Cala Nans, des d’on podrem observar les fantàstiques vistes de Cadaqués. Aquest far data de l’any 1852 i actualment, encara segueix funcionant. I us ho recalquem sempre… no oblideu la càmera o el mòbil!

Per tornar, seguirem el mateix recorregut. Aquest camí de ronda és una ruta senzilla, sense cap dificultat tècnica i apta per a tota la família que, a més, es pot fer a qualsevol època de l’any, ja que a l’estiu podem banyar-nos a la platja i deslliurar-nos de la calor, i en dies més freds gaudirem d’un paisatge extraordinari d’aquest meravellós racó de la Costa Brava.

Com sabeu, Cadaqués és coneguda per Salvador Dalí, però també per les seves casetes blanques, el seu parlar salat i els seus carrerons empedrats i estrets… I no només això, és un poble que provoca sensacions, experiències i valors a tot visitant, no deixeu perdre l’oportunitat de perdre-us-hi!

I si sou dels qui us agrada caminar, és un bon lloc per plantejar-hi excursions, una visita a Portlligat o sortides pel Cap de Creus.

Sens dubte, el camí de ronda de Cadaqués és una aposta segura siguin quins siguin els vostres plans!

Fotos: David Aparicio, Francesc Tur, Ajuntament de Cadaqués, Arxiu d’imatges PTCBG