El camí de ronda de cala Pedrosa a Aigua Xelida

Dels diferents camins de ronda que us hem anat explicant, el camí de ronda de cala Pedrosa a Aigua Xelida és un dels que discorre per un entorn natural més verge i amb un paisatge espectacular sobre petites cales de Palafrugell.

És un itinerari senzill, d’uns quatre quilòmetres d’anada i tornada, però com sempre us recomanem que aneu ben calçats per caminar, tant pel tipus de terreny com pels desnivells que podeu trobar al llarg del camí. I ara a l’estiu porteu aigua a sobre, que la calor apreta!

Camí de ronda de Cala Pedrosa
La sortida de la caminada és des de Cala Pedrosa

Sortirem de cala Pedrosa, flanquejada per penya-segats, una de les joies d’aquest tram de la Costa Brava. Oberta a llevant i amb unes aigües cristal·lines serà el punt de partida d’unes petites escales que enfilen cap al camí que enllaça amb el GR92, un sender de gran recorregut ben senyalitzat.

Camineu i badeu, atureu-vos i respireu

El camí discorre entremig d’una vegetació autòctona i fa petites elevacions que us permetran entreveure coves formades al llarg dels anys per l’erosió de les ones. Passareu per les cales de la Musclera i la Perica abans d’arribar a Tamariu, on podeu fer parada per una capbussada a la platja.

Cala a Tamariu que es pot veure durant el camí de ronda de cala Pedrosa.
Racons de mar de Tamariu

En aquest punt el camí de ronda queda tallat per l’efecte dels temporals de llevant, però el podeu recuperar més endavant fent una petita volta, i igualment el premi final és absolutament fascinant. Per tant, des de Tamariu seguirem cap al nord pel carrer dels Pescadors, per pujar unes escales i seguir pel port de la Malaespina i arribar al carrer de l’Illa Blanca, on ens podrem incorporar al camí de ronda.

La cala d’Aigua Xelida, amb les aigües cristal·lines i envoltada de quietud

De nou s’endinsa en un entorn natural més salvatge, amb pins recargolats per la força del vent, fins que de cop us trobareu amb la cala d’Aigua Xelida, amagada entre roques i pins que arriben fins a la mateixa aigua. Aquí sí que no podreu resistir la temptació de trepitjar la seva sorra fina i remullar-vos abans d’emprendre el camí de tornada fins a cala Pedrosa.  

Fotos: Jordi Renart, Turisme de Palafrugell, Arxiu d’imatges PTCBG