De Platja d’Aro a Sant Antoni de Calonge, un tram de camí de ronda per enamorar-se de la Costa Brava

Camí de Ronda de Platja d’Aro a Sant Antoni de Calonge
Camí de Ronda de Platja d’Aro a Sant Antoni de Calonge, passant per Cala Cristus
De Platja d’Aro a Sant Antoni de Calonge, passant per cala cap roig de Calonge, un tram de camí de ronda per enamorar-se de la Costa Brava

Platja d’Aro sempre te un pla per a tu, des de voltar pel seu carrer Major o el passeig marítim, fer un bon àpat davant de mar o el que us proposem avui: fer el camí de ronda que us farà descobrir la zona més salvatge d’aquesta població del Baix Empordà. En altres articles us hem parlat de diferents trams de camí de ronda de la Costa Brava, i el que va de Punta rocosa a Torre Valentina (Sant Antoni de Calonge) no hi podia faltar. És un itinerari molt singular, que passa per diferents túnels i compta amb unes vistes panoràmiques espectaculars.

Agafeu tot el necessari i tingueu a punt el banyador, que encara tenim aigua temperada per unes quantes setmanes! Sortirem des de Punta rocosa tot passant per la punta d’en Ramis, la platja Rovira i un passadís conegut com el Xuclador. Seguint el recorregut ens trobarem a la petita platja de sa Cova, veurem les cales de Pitxot, el Vilaret o la del Pi, una cala preciosa que creuarem i ens farà passar per un altre túnel que ens dirigeix al nostre objectiu. Qualsevol d’aquestes cales us temptarà per estirar-vos-hi una estona o fer-hi un capbussó, i és que la bellesa de cadascuna d’elles és única i personalitzen l’encant que té la Costa Brava.

Aquest tram destaca per les seves roques entre la vegetació i les denominades Rodones de Dintre i de Fora, uns petits esculls que apareixen i desapareixen amb la força de les onades.

Deixant enrere Cala del Pi i seguint pel camí de ronda (observeu-ne bé cada detall!) arribarem a la platja del Ros, continuarem per es Canyers, Belladona i Sant Jordi, que s’ubica enmig d’una punta de roques que s’estén fins a un illot que agafa el mateix nom. Seguirem la ruta fins arribar a la platja de Cap Roig (ep, no la confonguem amb la de Calella de Palafrugell!), envoltada d’un mur de ciment pel qual hi podreu caminar.

No abaixeu el ritme perquè encara ens quedarà passar per les platges de l’Ermita, de ses Torretes, de Treumal (cala Gogó) i de Can Cristus. És aquí on la punta de Malpàs comunica amb la cala coneguda com les Roques Planes, un indret que de seguida veureu que és diferent a la resta,  amb el peculiar aspecte que li donen les roques grises i arrodonies degut a l’efecte de l’erosió. Aquesta cala és un racó molt especial i fotografiable, on  val la pena parar a relaxar-s’hi una estona.

Roques Planes, una singular formació de pedres que trobarem al llarg de la passejada

Ens queda poc per arribar al nostre destí, i abans de fer-ho travessarem el camí que queda complementat per unes petites roques vermelles i que finalment ens porta a Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge. Ja ens fareu saber què us ha semblat!

Tot i que ja es va acabant l’estiu és un bon moment per aprofitar el bon temps i els últims dies de vacances que alguns encara teniu. Anar a recórrer un camí com aquest us permetrà fer salut, refrescar-vos, desconnectar i enamorar-vos encara més de la Costa Brava.