Descobriu les cales més boniques de Tossa de Mar

Cala Pola de Tossa de Mar

Fa temps que no aneu a Tossa de Mar?  És d’aquells pobles que sempre ve de gust tenir a prop, i avui us proposem la descoberta del seu camí de ronda, un passeig privilegiat per una de les zones més espectaculars de la Costa Brava i que us servirà per conèixer les cales més boniques d’aquesta vila.

El camí de ronda de Tossa de Mar

Natura en estat pur, amb el mar i les seves onades espetegant als penya-segats, olor de pi, de romaní, de farigola… No us deixeu la càmera perquè, com en moltes altres ocasions, acabarà sent imprescindible per captar les vistes des dels miradors que anireu trobant.

Com molts trams de camí de ronda fareu pujades i baixades, trobareu caletes i platges, i un camí que ressegueix la línia de mar amb penya-segats molt pronunciats. Ja us avisem que no es tracta d’un camí de ronda planer, sinó d’un tram pensat per excursionistes i aficionats al senderisme.

Cala de Tossa de Mar

Podeu començar la ruta a la platja d’Es Codolar de la mateixa població de Tossa de Mar, i tot seguit passareu per la Platja Gran, bastant concorreguda de gent i amb unes vistes molt boniques de la muralla i les seves torres. De fet, us recomanem que, ja que sou a Tossa, conegueu bé la població, el seu Far i sobretot la part medieval, ja que amaga carrerons, façanes i racons que us deixaran bocabadats. És de visita obligada el barri de sa Roqueta!

Carrer del casc antic de Tossa de Mar

I ara, seguim on ho hem deixat. Haureu de continuar pel camí de ronda direcció Sant Feliu de Guíxols, passant per la Platja del Reig, la Platja de la Mar Menuda fins arribar a Cala Bona, una petita i bonica cala natural que es troba a 3 quilòmetres de la vila de Tossa i on en aquesta època de l’any és difícil trobar lloc per a posar-hi la tovallola.

Si seguiu vorejant el mar, arribareu a Cala Pola, una altra meravella de cala que compta amb un càmping al costat. Fins aquí podreu fer camí de ronda, però si us ve de gust continuar amb l’excursió, ara la continuareu per l’interior, tot seguint els camins que recorren el Massís d’Ardenya, i podreu arribar fins a cala Giverola i Cala Futadera, una cala petita i sense serveis però molt tranquil·la, de poca profunditat; i arribarem a l’última cala que pertany a Tossa: Cala Salions, a 8km de la vila, envoltada d’una zona residencial i amb una alta ocupació durant l’època estival.

Tossa de Mar i el seu entorn té un encant especial que fa que, un cop l’has visitat, repeteixis, sigui l’època de l’any que sigui. Gaudiu-la!