Un bon tàndem a L’Escala: cales i penya-segats

Després de les vacances de Nadal i per començar bé l’any us recomanem carregar les piles a prop del mar. El camí de ronda de L’Escala pot ser el lloc ideal per fer salut i agafar energia per estrenar un 2020 que us enriquirem amb un munt de propostes de Turisme Actiu.

Ruta pel camí de ronda fins a Empúries

El punt de sortida és des de Cala Montgó, on seguirem el GR 92 passant pel centre de la població. El nostre objectiu? Arribar a Sant Martí d’Empúries, us encantarà!

El primer lloc d’interès que trobarem, i on caldrà aturar-nos a gaudir del paisatge, és davant l’Illa Mateua. A partir d’aquí, ens enfilarem muntanya amunt, tot caminant pels penya-segats fins arribar a la platja de Salpaig. Seguidament, visitarem els antics búnquers de L’Escala que queden molt pròxims al port de la Clota Grossa.

Tingueu en compte que en cas de mal temps, és aconsellable no realitzar aquest recorregut ja que les condicions del terreny no són segures i hi ha risc d’esllavissades.

Estatua de El Petit Princep a la platja de Riells de L'Escala.
El Passeig de Riells està dedicat a la figura d’El Petit Príncep

Continuarem resseguint la Cala dels Riells, on hi ha un passeig dedicat al Petit Príncep, i on creuarem un tram del nucli urbà fins arribar a la Cala de la Creu. Aquí, encara s’hi conserven algunes barraques de pescadors. A més, des d’aquesta cala tenim unes vistes privilegiades del Cap de Creus i el Pirineu que ens acompanyaran fins al final de la ruta.

Creuarem el rec del Molí tot seguint el carril bici i passarem per les platges del Rec, el Portitxol, el Moll Grec i Empúries.

Barques a L'Escala, amb el Pirineu nevat de fons.
El Mediterrani i el Pirineu nevat de fons, una postal de primera que ens ofereix l’Escala

És una ruta de quatre hores sense cap mena de dificultat i que ens regala una vegetació verge amb predomini de pins, matolls, roques, dunes litorals… un paisatge encisador que farà que arribem a la nostra fita, Sant Martí d’Empúries, havent gaudit de bona manera.

Escultura d’Esculapi en primer pla a les ruines grecoromanes a Empúries, l’Escala.

Recordeu que en aquest blog us anem explicant moltes de les rutes per camins de ronda que trobem al llarg de la Costa Brava. No us les perdeu!

Fotos: Oscar Vall, Maria Geli i Pilar Planagumà, Arxiu d’imatges del PTCBG