Caminar per la Garrotxa: la llegenda dels Tres Roures

Apareix de nou l’instint més innat del Pirineu de Girona, que comença a emblanquinar les seves crestes i es prepara per oferir-nos una tardor abundant i màgica, amb una transformació de colors i olors que ens conviden a gaudir-lo pas a pas.

Al nord de la Garrotxa, en un escenari natural més abrupte del que podríeu imaginar, hi ha una llegenda que heu de conèixer. És la història dels Tres Roures del Rei, uns grans arbres monumentals amb prop de mig segle de vida i que a les seves arrels hi conserven una vella història de poder, fortament lligada al territori.

Caminant per la Garrotxa
La zona nord de la Garrotxa us sorprendrà pel seu pasiatge

Us hi acompanyaran els guies de En Ruta Girona, un empresa de turisme actiu que us ofereix la seva expertesa organitzant excursions i guiatges en senderisme interpretatiu per la Garrotxa i el seu entorn. Calceu-vos bé per una sortida que podeu fer amb mainada a partir de 10 anys i que us tindrà fascinats durant les prop de 5 hores calculades de ruta, amb un suau desnivell de 75 metres positiu i un recorregut de 15 quilòmetres entre cingleres i rierols pels boscos de la Garrotxa.

Camí amb arbres per la Garrotxa
Els arbres monumentals, guardians d’una antiga llegenda

Amb aquesta ruta per la zona volcànica de la Garrotxa descobrireu la poc concorreguda Vall d’Escales i una de les ermites menys conegudes de la zona, passant pel pintoresc poble d’Oix i caminant fins a la Vall d’Hortmoier, gaudint d’un espectacle natural únic i que en aquesta època ja s’està vestint de tardor avançada. L’itinerari guiat us portarà fins a aquests màgics tres roures, declarats arbres monumentals, i que reposen en un oasi de pau i autèntica natura.

Caminar per la Garrotxa
La poc coneguda ermieta de Sant Miquel d’Hortmoier

Aquesta visita guiada també es pot fer amb persones amb mobilitat reduïda, fent tan sols una adaptació del recorregut i utilitzant una bicicleta Joëlette, que cal preveure amb antelació i que els mateixos guies demanaran al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Sortides guiades interpretatives per La Garrotxa

Aquesta sortida és una de les moltes que us ofereix En Ruta Girona, sota la fórmula de guiatges interpretatius que combinen l’slow travel i el turisme responsable. Amb ells podreu conèixer un gran ventall de propostes per la Garrotxa com la descoberta de les ermites perdudes, els gorgs del riu Brugent, rius de lava, cingleres de basalt, entre moltes d’altres.

Gaudiu de les virtuts de l’ecoturisme

Els guiatges interpretatius defugen la massificació dels espais naturals  i les grans concentracions de l’activitat turística, i us permeten gaudir del territori d’una manera reposada i sense presses, potenciant l’economia local i fomentant les activitats respectuoses amb el medi ambient.

Fotos: Turisme Garrotxa