Els millors regatistes del món tornen a Palamós per Nadal per disputar la Christmas Race 2022

La badia de Palamós es converteix aquesta setmana en l’escenari d’un clàssic del Nadal, com és la Christmas Race, que aquest any celebra la seva 46a edició. La tradicional regata aplega enguany a 400 participants, amb els campions del món i d’Europa en una competició que recupera la classe Europa i inclou les categories que donen pas a les olímpiques.

Christmas Race Palamós 2022
41st Palamos Christmas Race 2016

Així doncs, tothom hi participa amb els ulls posats als Jocs Olímpics que es celebraran el 2024 a París, amb un programa de proves nàutiques que es disputaran a Marsella.

Un any més la badia de Palamós  és sinònim de Christmas Race i de vela d’alt nivell, i aquest esdeveniment ofereix una oportunitat única per gaudir de l’espectacle que ofereixen els esportistes arribats d’arreu del món en aquestes dates nadalenques. La Christmas Race està inclosa dins del calendari mundial i en el de regates internacionals i d’alt nivell de Reial Federació Espanyola de Vela. És per això que les diferents tripulacions la tenen com una de les regates de referència.

Cursa de vela Palamós
41st Palamos Christmas Race 2016

La regata es disputarà fins el 22 de desembre, i és una de les més importants d’Europa, puntuable per als rànquings mundial i europeu de vela olímpica.

Es potencien les classes juvenils

Aquest any la prova internacional de classes olímpiques i juvenils portarà fins a la Costa Brava prop de 300 embarcacions de 13 països, potenciant les classes juvenils, que son el pal de paller d’aquest projecte esportiu.

Competició de vela Palamós

A més del retorn de la classe Europe, s’ha optat per apostar per tripulacions de futur, amb classes molt potents reconegudes per la World Sailing. Esdeveniments com aquest serveixen per dinamitzar social, esportiu i econòmicament la vila i també la Costa Brava, que en aquesta ocasió es converteix en una base preparatòria per als Jocs Olímpics.

Fotos: Alfred Farré