La millor vela del món torna a Palamós per Nadal

41st Palamos Christmas Race 2016
41st Palamos Christmas Race 2016
41st Palamos Christmas Race 2016
41st Palamos Christmas Race 2016
41st Palamos Christmas Race 2016
41st Palamos Christmas Race 2016
41st Palamos Christmas Race 2016

La badia de Palamós tornarà a ser durant la setmana que ve l’escenari de la tradicional regata Christmas Race, que aquest any celebra la seva 42a edició. La prova internacional de classes olímpiques i juvenils portarà fins a la Costa Brava 605 regatistes i 335 vaixells arribats de 27 països dels cinc continents i distribuïts en 12 classes: Làser Radial Masculí i Femení, Làser Standard, Europe, Finn, 420 Masculí i Femení, 470 Masculí i Femení, 29er, 49er i FX.

Enguany la prova comptarà amb dues seus que es repartiran les diferents classes competitives, la situada a les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava i la de la Platja Gran de Palamós.

La regata es disputarà del 18 al 22 de desembre, i és una de les més importants d’Europa, puntuable per als rànquings mundial i europeu de vela olímpica, i està considerada per la Federació Internacional de Vela com la primera regata de l’any 2018.

La badia de Palamós  és sinònim de Christmas Race i de vela d’alt nivell, i aquest esdeveniment ofereix una oportunitat única per gaudir de l’espectacle que ofereixen els esportistes arribats d’arreu del món en aquestes dates nadalenques. La Christmas Race està inclosa dins del calendari mundial i en el de regates internacionals i d’alt nivell de la Federació Espanyola de Vela. És per això que les diferents tripulacions espanyoles la tenen com una de les regates de referència. Serà selectiva per a les classes Làser Standard, Finn, 470 Masculí i Femení, 49er i FX i, a més, la regata catalana ha estat escollida com a Campionat d’Espanya per a les classes 49er i FX i Copa d’Espanya per als 470 Masculí i Femení.

Regatistes de primer nivell mundial 

De l’extens currículum de les tripulacions que seran a Palamós aquesta setmana en destaquen les que van participar l’any passat als Jocs Olímpics de Río, així com diversos campions del món i medalles d’or olímpiques en diferents categories.

Aquest diumenge 17 de desembre serà la jornada d’inscripcions i entrenaments oficials, i de dilluns 18 fins al dijous  21 es disputaran les proves classificatòries. De la seva banda, els deu primers entre les classes olímpiques competiran pel podi el divendres dia 22 a la Medal Race, i les no olímpiques Europe, 420 i 29er ho faran en format flota al llarg dels cinc dies de competició.

Fotos: Alfred Farré