El ciclisme professional escull la Costa Brava i Girona per a preparar la nova temporada

Ciclisme de primera de nou a casa nostra. Feu l’operació i entendreu perquè: els atributs paisatgístics de Girona i la Costa Brava, sumats a les atractives carreteres secundàries que serpentegen espais naturals inigualables, més uns equipaments especialitzats en les dues rodes i el colofó d’un clima idoni per a la pràctica d’aquest esport. Resultat final: els millors ciclistes del món escullen de nou aquesta destinació per a fer-hi les seves estades esportives.

Tres equips UCI i cinquanta ciclistes internacionals

Així, aquest gener la pretemporada de ciclisme en ruta professional 2021 s’ha iniciat a la Costa Brava i Girona amb l’arribada de dos equips de ciclisme UCI World Tour (Unió Ciclista Internacional) i un equip UCI Continental, que han reunit  prop d’un centenar de persones entre corredors professionals internacionals, directors esportius i propietaris, mecànics i preparadors físics, seguint estrictes normes i mesures de prevenció de la COVID-19 i d’acord amb la normativa vigent establerta en les curses oficials del calendari mundial. 

Els darrers dies, l’equip Massi Tàctic Women Team, format per dotze corredores de sis nacionalitats diferents, juntament amb el seu personal de suport, han entrenat per les carreteres gironines. Entre d’altres rutes, han sumat quilòmetres a les seves cames rodant per Cadaqués i pujant a Sant Pere de Rodes, amb la Costa Brava com a teló de fons. Han aprofitat la seva estada a La Bruguera de Púbol a Púbol per a preparar una temporada que serà exigent i en la que confien obtenir els primers podis i victòries en el calendari World Tour.

També hem tingut a casa nostra el poderós equip Israel Start-Up Nation (ISN), d’Israel, que ha desplaçat una cinquantena de persones entre corredors i personal tècnic i directiu. Des de L’Empordà Golf Hotel han sortit per fer deu sessions d’entrenaments i sessions de millora del rendiment amb els corredors professionals de la seva acadèmia, amb l’acompanyament de Chris Froome, quatre cops guanyador del Tour de França, dos de la Vuelta a Espanya i una del Giro d’Itàlia.  

I per què han escollit Girona i la Costa Brava per a fer-hi la seva estada esportiva? El copropietari de l’equip, Sylvan Adams, ho té clar: “Girona ofereix terrenys variats, baixa densitat de trànsit, climatologia benigna i mesures per prevenir la COVID-19”.

Finalment, aquest inici d’any la ciutat de Girona també ha acollit l’estada de l’equip femení Canyon-SRAM Racing d’Alemanya, format íntegrament per catorze corredores professionals procedents de nou països, que han estat a la demarcació juntament amb directors esportius, mecànics i fisioterapeutes. Allotjades al nou establiment turístic de la ciutat de Girona, La Comuna, propietat del triatleta olímpic i campió del món Jan Frodeno, l’equip ha iniciat la preparació dels objectius esportius de la temporada.

Aquestes que us hem explicat són estades d’equips ciclistes professionals, però sabeu que l’oferta per a la pràctica amateur és molt extensa, amb propostes que van des del Pirineu de Girona fins la Costa Brava. Només heu de consultar les múltiples propostes de cicloturisme que us hem anat detallant en aquest blog.

Fotos: Quim Merino / Massi Tactic,  Thomas Maheux / Canyon-Sram Racing, Noa Arnon: Israel Start Up Nation