Colors de tardor al Pirineu de Girona

Amb l’arribada de la tardor al Pirineu de Girona, el paisatge del Pirineu viu una transformació de textures i colors i es revesteix d’una capa canviant que recorda la paleta d’un pintor. El dia s’escurça i les nits començaran a ser fredes a les valls, que es resguarden rere les xemeneies que fumegen i ofereixen escalf. És una època realment màgica, que s’omple de sabors i tradicions pròpies d’unes setmanes de plenitud que són el teló de fons de la temporada d’hivern, espera amb neguit la seva entrada en acció.

Després del bulliciós estiu els establiments turístics, comerços i activitats de muntanya gaudeixen d’una singularitat extraordinària: serveis de primera qualitat, amb un clima que encara permet gaudir amb plenitud de les activitats a l’aire lliure. Al mateix temps que els ramats començaran a baixar de les pastures més altes, comença una intensa temporada de fires i festivals grastronòmics. La tardor és molt generosa amb fruits i bolets, i això ho han sabut aprofitar molts municipis que en aquesta època tenen un decorat natural espectacular, amb infinitat de tonalitats.

És també un temps ideal per fer excursions per la muntanya i seguir itineraris guiats de natura, que discorren per espais protegits i Xarxa Natura 2000, de la mà d’un especialista que us farà descobrir tots els secrets de la fauna i la flora del territori, i veureu en la seva màxima esplendor indrets privilegiats. I després dels mesos de més bonança i bullici de gent també és una època ideal per practicar tota mena d’activitats de multiaventura, tant al Pirineu com a la Costa Brava. És moment de llançar-te a fer hípica, rutes en Segway, parcs d’aventura, salts en paracaigudes, vols en globus, barranquisme, escalada, vies ferrades… L’oferta és infinita.

La Costa Brava respira calma

La tardor és una de les èpoques de més tranquil·litat a prop del mar, amb dies clars i serens i jornades d’aigua plàcida, que permeten practicar un munt d’activitats a l’aire lliure gaudint com mai de la quietud i aquella llum tan especial que el Mediterrani porta des de l’horitzó. Sentiu-la des de la tranquil·litat d’un caiac I aprofiteu també per fer les últimes capbussades de la temporada, abans que les cristal·lines aigües d’aquestes petites cales es vagi refredant sense compassió.

I també fora del mar hi ha una multitud de propostes per assaborir la Costa Brava i el Pirineu les properes setmanes, amb un excursions per a tota la família, seguint rutes de gran recorregut (GR), petit recorregut (PR), senders locals (SL) i la xarxa Itinerànnia, que us permetran conèixer racons camuflats sota una catifa de fulles multicolor.

A més, al vostre ritme i amb la millor companyia podeu descobrir els camins de ronda, que ressegueixen platges i cales de tot el litoral de Girona.

Fotos: Francesc Tur, Maria Geli i Pilar Planagumà, Curto Imatges, Arxiu d’imatges PTCBG