Corrent pel paradís amb el Trail Cap de Creus

El 7 de maig es celebrarà una nova edició del Trail Cap de Creus, una prova d’alta exigència que permet als participants córrer per un autèntic paradís. L’imponent i abrupte paisatge d’aquest Parc Natural posa a prova els corredors de les dues modalitats, Trail (24 km i 1.200 m de desnivell) i Marató (45 km i 2.100 m), que duen el seu cos al límit amb la recompensa d’embolcallar-se permanentment d’unes vistes úniques i uns camins rocosos que els demanaran el millor d’ells mateixos. Les dues proves tenen sortida i arribada a Roses i recorren paratges tan singulars com El Port del la Selva, Cadaqués, Sant Pere de Rodes o les cales Jòncols i Montjoi de Roses.

Després de la sortida, en un mar d’aplaudiments i crits d’ànim i emoció continguda, el terreny comença a exigir de seguida. En pocs quilòmetres es guanyen els primers desnivells importants fins a coronar el Puig de l’Àliga i el Puig Alt, sostre de la modalitat de Trail a 492 metres d’altitud. Arribar-hi té premi, no només per afrontar un divertit però tècnic descens, sinó per les privilegiades vistes que hi ha sobre el Cap Norfeu. Abans de l’arribada a Roses, una última ascensió trencacames al Pla de les Gates.

Una Marató de vistes privilegiades

Els més preparats afrontaran els 45 quilòmetres de la Marató, que s’enfila fins als 682 metres de Sant Salvador, el punt més elevat del Cap de Creus. Per arribar-hi els corredors han de desafiar una vertiginosa cresta que separa visualment el Parc Natural de la infinita plana de l’Empordà. Pas a pas arribaran fins al monestir de Sant Pere de Rodes, on s’inicia un ràpid descens cap a La Selva de Mar i fins a El Port de la Selva, on amb els ànims recuperats torna la màxima exigència per escalar fins al Puig Bufadors, un mirador de pel·lícula cap a la vila de Cadaqués. El tram de retorn fins a Roses, amb dues noves ascensions per superar, també ressegueix les millors cales d’aquest municipi alt empordanès.

El nivell de forma dels corredors determina la prova a la que s’enfrontaran, però tots compartiran la indomable bellesa d’un paisatge que ha atorgat a aquesta cursa una dimensió única.

Fotos: Trail Cap de Creus, Guillem Casanova i Mountain Raw