Descoberta del Gironès amb un guia de rutes de natura

Creieu-nos quan us diem que al Gironès hi teniu molt per veure. Molt més del que us penseu! I ara estrenem tardor amb una nova temporada de Guia de Senderisme al Gironès, amb propostes que no us podeu deixar perdre si voleu descobrir la riquesa dels seus paisatges, que abraça des de turons desconeguts fins a muntanyes emblemàtiques de la Vall del Llémena o les Gavarres.

O les extenses planes de conreu que s’estenen fins a les ribes del Ter i els seus afluents, plenes de rutes per a tots els gustos i que podeu gaudir durant tot l’any. I és que el Gironès ofereix un extens traçat de rutes i camins ideals per fer a peu o practicant cicloturisme, això no és cap secret. Ara, el que us recomanem, és aprofundir un xic més en algunes de les meravelles que amaga aquest territori.

Des de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal han programat diverses sortides, fins el 12 de desembre, amb les que descobrireu l’entorn del Gironès de la mà d’un guia de rutes. Això vol dir que no us faltarà cap dels detalls, i coneixereu algun que altre secret, d’espais naturals que potser us sonen però que segurament no heu explorat mai amb detall.

Rutes de muntanya aptes per a totes les edats

La proposta presenta rutes de diferents nivells de dificultat, tot i que la majoria son aptes per a tots els públics. Totes les sortides comencen a les 10 del matí i tenen una durada aproximada de 3 hores. El preu de cadascuna és de 3 € per persona i són gratuïtes pels menors de 12 anys.

El període d’inscripció s’obrirà una setmana abans de cada sortida (el diumenge anterior) i s’acceptaran reserves fins a omplir l’aforament. Per apuntar-vos ho podeu fer per correu electrònic a turisme@girones.cat o trucant al 972 011 669 dins l’horari d’atenció (de dilluns a dissabte de 9h a 17h i diumenge i festius de 9h a 14h).

5 propostes d’excursions de muntanya a Girona que no us podeu perdre

17 d’octubre. Ciutat dels quatre rius (Girona) – Sortida ornitològica per la riba del riu.
Dificultat: Baixa. Inscripcions obertes a partir del 10 d’octubre.
Coneixereu de prop les principals espècies d’ocells que habiten a l’entorn de Girona, que s’amaguen entre els l’espessor dels matolls dels rius que donen a la ciutat aquesta especial orografia.

31 d’octubre: Ruta pels veïnats (Sant Jordi Desvalls) – Veïnats, ermites i vinyes.
Dificultat: Baixa. Inscripcions obertes a partir del 24 d’octubre.

Una passejada de descoberta pels entorns de Sant Jordi Desvalls i la munió de masies i veïnats que conformen la seva singular identitat.

Rutes de muntanya  Sant Jordi Desvalls
Sant Jordi Desvalls té un entorn rural molt recomanable de ser visitat

14 de novembre: Rocacorba (Canet d’Adri) – El cim del Gironès
Dificultat: Alta. Per aquesta sortida es preveu una durada de 6 hores i mitja.
Inscripcions obertes a partir del 7 de novembre.

Una ascensió llarga i en alguns trams una mica tècnica, però a l’abast de tothom qui estigui en bona forma. L’arribada al cim de Rocacorba és un espectacle pels cinc sentits, amb unes vistes inigualables.

Guia de ruta d'ascensió a Rocacorba
L’ascensió a Rocacorba és una de les sortides clàssiques del Gironès, un autèntic espectacle pels sentits!

28 de novembre: Masos del pla de l’Onyar (Fornells de la Selva) – Caminant per terra fèrtil i paisatges rurals.
Dificultat: Baixa. Inscripcions obertes a partir del 21 de novembre.

Una ruta entre conreus i un paisatge sorprenent, a tocar de Girona però imminentment rural i que encara respira la tradició de l’agricultura i la ramaderia de la zona.

12 de desembre: Bosc i castell de Cartellà (Sant Gregori) – Territori remença i visita al pessebre de can Roseta
Dificultat: mitjana. Inscripcions obertes a partir del 5 de desembre.

Ruta que ens portarà al castell de Cartellà, ja documentat al segle XIII, i fins a visitar l’emblemàtic pessebre de Can Roseta, que conté una cinquantena de monuments de Catalunya i escenificacions d’oficis antics, i tot fet amb suro i altres elements naturals.

Ruta de muntanya Sant Gregori

Aprofiteu l’oportunitat de fer aquestes sortides amb l’expertesa d’un guia de natura, que us farà participar de la caminada descobrint, olorant i emocionant-vos amb el patrimoni natural i cultural de la ruta, coneixent els orígens, tradicions i particularitats dels indrets per on passareu.

Si voleu conèixer a peu més indrets embelmàtics del Pirineu de Girona i la Costa Brava, descobriu més rutes de senderisme per l’Alt Empordà i el Ripollès.