Descobrir en caiac els racons més captivadors

Una manera ideal de connectar amb la natura des de primera fila és descobrir-la amb la tranquil·litat i el respecte per l’entorn que ofereix un caiac. És el mitjà de transport idoni per conèixer la Costa Brava, els rius i desembocadures i fins i tot embassaments, i permet arribar a penya segats, coves marítimes, cales petites inaccessibles des de terra i indrets amagats d’una bellesa extraordinària que no us podíeu ni imaginar que existien. I és que fer caiac en aquesta àrea és la combinació perfecta d’esport, paisatges espectaculars, sostenibilitat, desconnexió de la rutina i sensació de llibertat. ja sigui una petita excursió guiada o una travessa llarga per a experts.

És un esport apte per a tothom, des de nens petits fins a gent gran i fins i tot per usuaris amb mobilitat reduïda. Diverses empreses gironines ofereixen tot el que et cal per gaudir d’una jornada única, ja sigui a través d’una excursió guiada, d’un lloguer de caiac i material per hores o amb una travessa llarga resseguint el litoral gironí, fent nit a les acollidores cales que s’hi amaguen.

La seguretat, sempre presentPer posar-se a l’aigua en caiac cal fer-ho amb totes les garanties que s’exigeixen per la pràctica d’esports aquàtics. Els experts us assessoraran i us proveiran de les armilles salvavides i us indicaran les maniobres de seguretat bàsiques. Tot i que el caiac no exigeix una gran forma física en sortides a mar, sempre cal conèixer el seu estat i no aventurar-se si aquest està massa mogut o preveu canvis sobtats. Cal planificar bé les sortides, mesurar les forces i portar els aliments i begudes necessàries per anar prenent durant l’excursió.

En sortides en embassaments i rius, tot i que l’aigua és molt més tranquil·la, cal prendre igualment les mesures de seguretat adequades. Per això, en qualsevol dels entorns aquàtics, sempre s’aconsella ficar-se a l’aigua amb un guia titulat.

Un món infinit de propostes

Aprofiteu les nombroses activitats a l’aire lliure que us ofereix aquest sorprenent mitjà de transport, com el busseig amb tub (snorkel), descoberta de fauna i flora de l’entorn, rutes temàtiques, pesca, sortides i postes de sol

El caiac és la porta oberta a un ventall de propostes de turisme actiu per fer amb família o grups d’amics, d’una manera respectuosa amb el medi ambient. Gaudiu de la indescriptible sensació de lliscar damunt l’aigua, del silenci i les inèdites perspectives que us ofereix el paisatge si us el mireu des d’un caiac.

Fotos: Kayaks del Ter, Àlex Gosteli, Atilio Vasquez, Dani Salvà, Arxiu Imatges PTCBG