Els parcs ens ofereixen les seves meravelles pel dia Europeu dels Parcs Naturals

El proper diumenge, 24 de maig, se celebra el Dia Europeu dels Parcs. I la sort és nostra, que tenim a casa uns Parcs Naturals tan autèntics! Natura en estat pur del Pirineu de Girona a la Costa Brava, amb vuit meravelles paisatgístiques on tenim de tot: alta muntanya, cales i platges, penya-segats, volcans, boscos immensos, aiguamolls, rius i llacs…

La natura, bona per la teva salut!

Aquest any el lema de la jornada és “La natura, bona per la teva salut!”, i en la situació excepcional que estem vivint ha de prevaler la recomanació #quedatacasa, de manera que la proposta és oferir activitats virtuals. Per això, pel Dia Europeu dels Parcs, s’han preparat vídeos que descobrireu a partir de diumenge, que destaquen l’impressionant patrimoni natural, i també s’han organitzat concursos i activitats que podreu fer online, com ara tallers i exposicions virtuals.

I mentre esperem el moment de poder sortir a gaudir-los en la seva plenitud, els parcs continuen funcionant per a tots nosaltres, generant aire fresc, aigua neta, un refugi de natura… I tot això serà allà per oferir-vos benestar després del confinament.

Activitats virtuals pel dia Europeu dels Parcs Naturals

Aquestes són les activitats programades per aquest cap de setmana:

Concurs de coneixement del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

La capçalera del Ter, amb les aigües que baixen del circ d'Ulldeter.
La capçalera del Ter, amb les aigües que baixen del circ d’Ulldeter

Aquest Parc, situat al Ripollès i amb una gran varietat paisatgística, proposarà un concurs sobre els vostres coneixements del Parc. Serà a través d’Instagram Stories, del 24 de maig al 7 de juny, i si responeu bé les preguntes podreu guanyar un lot de producte agroalimentari del Ripollès.

Vídeo d’activitats al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Vista panoràmica del Parc Natural Masis del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter
Vista panoràmica del Parc Natural Masis del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter

“Activitats i salut” és el vídeo que a partir de diumenge donarà a conèixer les activitats que es poden fer al Parc i que aporten beneficis per al benestar i salut de les persones. El podreu veure a les xarxes socials del Parc Natural.

Exposició de boscos madurs del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa

Impressionants vistes de l'Alta Garrotxa
Impressionants vistes de l’Alta Garrotxa

Aquest cap de setmana s’inaugurarà l’exposició virtual “Bells boscos vells”, de Pep Sau, que serà el preludi de l’exposició itinerant de boscos madurs, inspirada en els paratges d’aquesta joia natural de la Garrotxa. Ho podreu seguir a través dels canals socials del Parc.

Estrena d’un nou vídeo promocional

El mateix diumenge, coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, s’estrenarà el nou vídeo promocional dels Parcs Naturals de Catalunya”. Al seu perfil de Twitter podreu gaudir d’aquest audiovisual titulat “La natura, bona per a la teva salut. Protegir la natura és protegir la nostra salut!”.

Ja ho sabeu, a partir d’aquest diumenge gaudiu de les meravelles dels Parcs Naturals i compartiu les vostres experiències amb l’etiqueta #ParksForHealth

Fotos: Rafael López Monné i Arxiu d’imatges PTCBG