El cicloturisme a la Costa Brava i al Pirineu de Girona

Des d’una bicicleta la vida es veu diferent: tot agafa una velocitat adequada i passeu a formar part d’un paisatge en moviment. A la Costa Brava i al Pirineu de Girona us hi esperen molts quilòmetres de rutes i carreteres, ideals per rodar en família o amb amics, amb seguretat total, i que us faran assaborir cada tram de territori com si l’estiguéssiu creant de nou amb cada pedalada. Amb la bici, el ritme el marqueu vosaltres, i la infinitat de propostes que trobareu s’hi adaptaran a la perfecció.

La xarxa de vies verdes, camins pedalables i carreteres secundàries és tan extensa que en un mateix viatge podreu descobrir petites cales de la Costa Brava, conèixer pobles medievals i recórrer senders pirinencs. Vosaltres hi poseu la curiositat i les cames. Al davant teniu quilòmetres de motius per explorar uns paratges únics, de mar i de muntanya, que sempre tracten amb complicitat a qui s’hi acosta damunt d’una bicicleta.

En propers reportatges anirem desgranant l’àmplia oferta cicloturista existent, com les rutes per carretera, les de BTT d’un sol dia o les travesses per etapes, la varietat de recorreguts de les Vies Verdes, la ruta Pirinexus, la ruta del Ter, les diferents xarxes de cicloturisme que creuen el territori de mar a muntanya, l’oferta dels centres BTT i els Bike Parks… Una concentració d’espais naturals increïbles, adaptats a la pràctica d’una afició que va més enllà d’una activitat esportiva. Perquè el ciclisme és un factor de benestar personal i qualitat de vida, i la seva presència representa un indicador d’excel·lència del territori. Per això, Girona es pot considerar de ple dret un paradís per a les famílies i grups d’amics units per la bici.

Ciclisme a la carta

Aquesta condició d’indret ideal per practicar el ciclisme ve reforçada per la multitud d’empreses que operen al territori i que et permetran pedalar al teu ritme per la Costa Brava i el Pirineu, els dies que vulguis i els quilòmetres que et vinguin de gust. Hi ha professionals  que t’oferiran tots els serveis que necessitis durant la ruta, tant si vas al teu aire com en una sortida organitzada.

Gaudiu del cicloturisme en totes les seves modalitats, en un territori únic i que us permetrà conèixer, pedal a pedal, una gran diversitat de paisatges i explorar els elements culturals, la gastronomia i les tradicions dels municipis pels quals passa la vostra ruta.

Fotos: Alex Gosteli, Iconna, Maria Geli i Pilar Planagumà, Pere Duran, Arxiu PTCBG