El MIC es fa gran

Futbol Club Barcelona Vs Villareal Club Futbol, MIC – Mediterranean Internacional Cup
MIC – Mediterranean Internacional Cup
Final Categoria D, MIC – Mediterranean Internacional Cup
Final categoria femenina MIC – Mediterranean Internacional Cup
Patrocinadors MIC – Mediterranean Internacional Cup
Patrocinadors MIC – Mediterranean Internacional Cup
MIC – Mediterranean Internacional Cup

El MIC – Mediterranean Internacional Cup fa 18 anys i segueix creixent. Del 27 de març a l’1 d’abril el gran torneig internacional de futbol base a Girona i la Costa Brava arriba amb més equips que mai i amb la incorporació de dues noves categories (Cadets i Infantils de 1r any).

L’edició d’enguany arribarà als 372 equips, superant de llarg els 280 inscrits de l’any passat. Això suposa que es disputaran més de 900 partits i que més de 7.000 nois i noies de fins a 42 països hi participaran.

L’impacte d’aquest esdeveniment esportiu es fa palès a tot el territori, i fins a 46 terrenys de jocs distribuïts en 37 seus acolliran la competició. Com a novetat, aquest any el torneig estrenarà seus a Figueres –l’Estadi de Vilatenim serà l’escenari de la inauguració i algunes finals–, Sant Pere Pescador, Llançà, Bàscara, Empuriabrava, La Jonquera, Sant Gregori, Bescanó, Quart, Pals, Monells, Girona (Torres de Palau) i Vilobí d’Onyar.

El torneig és una gran oportunitat per a tots els participants per conèixer altres cultures i  competir amb futures estrelles del futbol i del bàsquet mundial. En les darreres edicions, el MIC ha comptat amb la participació de grans equips, com ara la Selecció Nacional del Brasil, el FC Barcelona, l’Espanyol o el Manchester United, entre molts d’altres. També, amb grans jugadors de primera línia actual com Messi, Neymar, Coutinho, Marcelo, Piqué, Sergi Roberto, Bellerín, Bartra o Casemiro han format part del MICFootball en la seva etapa de formació.

És un torneig que des de la seva fundació promou l’esforç, la constància, el respecte i el treball en equip, i pel territori que acull el MIC representa una gran campanya prèvia a la Setmana Santa. Durant els dies del torneig més de 7.000 futbolistes des d’alevins fins a juvenils i els seus familiars i acompanyants, amb més de 220.000 espectadors, ocuparan allotjaments de tota la línia de la Costa Brava i l’interior de Girona, ompliran restaurants i visitaran botigues i museus, llogaran cotxes i autocars, generant un impacte econòmic estimat de prop de 4 milions d’euros. 

El MICBasketball també s’amplia

Paral·lelament al MICFootballl, enguany es disputarà la segona edició del MICBasketball. Després de l’èxit de la primera edició, el bàsquet torna amb l’ambició d’esdevenir el torneig mundial de referència del bàsquet formatiu. Per aquest motiu el torneig passa de 60 a més de 100 equips inscrits, que es dividiran en 10 categories. Bona prova de l’èxit d’aquesta branca del MIC és que més de la meitat dels equips participants del 2017 tornaran a ser presents en aquesta edició. El MICBasketball tindrà lloc del 28 de març a l’1 d’abril, i es disputarà en 16 pavellons de la demarcació de Girona: Vidreres, Bescanó, Girona, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Lloret de Mar, Maçanet, Cassà de la Selva, La Bisbal, Santa Cristina d’Aro, Begur, Calonge, Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Vilobí d’Onyar i Sils.

6ena edició de MIC Integra

De la seva banda, el MIC Integra de futbol adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual celebra 6 anys. Enguany diversos equips de futbol i bàsquet de tot Catalunya es citaran el divendres 30 de març a Vidreres per competir entre ells, en una fórmula que fomenta la creació d’un espai a l’imaginari esportiu per fer que aquests jugadors comptin amb la seva pròpia competició.

Ja podeu llegir l’article sobre el MIC 2019