Esquí de fons i sortides nocturnes amb raquetes de neu a Guils Fontanera

Oblideu-vos de les aglomeracions, del xivarri i de les presses i centreu-vos en gaudir de l’esquí de fons en un entorn natural espatarrant, on el silenci s’obre pas entre avets nevats i pistes ben fressades. No us penseu que sigui fàcil aquesta modalitat d’esquí, que no té res a veure amb la velocitat ni l’adrenalina de l’esquí alpí. L’esquí nòrdic vol dedicació i tècnica, però a la vegada aquest esport us tornarà per triplicat la vostra entrega, amb una alta dosi de satisfacció.

Esquí nòrdic a Guils Fontanera
Els circuits d’esquí nòrdic són aptes per a tots els nivells

Guils Fontanera, el millor escenari per a l’esquí nòrdic

I al Pirineu de Girona el millor escenari que trobareu per a practicar-lo és Guils Fontanera, l’estació d’esquí de fons de la Cerdanya que ho té tot a punt per a què gaudiu de l’esqui nòrdic a tots els nivells, i també us ofereix circuits per fer amb raquetes de neu.

És una estació privilegiada, destinada tant a qui vulgui iniciar-se en aquest esport com per a esquiadors experts, amb 34 quilòmetres de circuits d’esquí i 10 quilòmetres d’itineraris per a raquetes, dividits en tres recorreguts d’entre dos i cinc quilòmetres de distància. Una de les virtuts de Guils Fontanera és que bona part de les pistes són d’iniciació, tot i que els més exigents també trobaran reptes a la seva mida.

Esquí de fons Cerdanya
Classes per als qui s’inicien en la pràctica d’aquesta modalitat d’esquí

Amb el centre a ple rendiment teniu a l’abast pistes de diferents nivells: 6 de verdes, 3 de blaves, 7 de vermelles i una de negra, totes comunicades entre elles, de manera que podeu escollir el recorregut adequat al vostre nivell amb uns traçats que combinen boscos de pi negre, prats i clarianes, i amb unes espectaculars vistes als cims i a la vall de la Cerdanya.

Excursions amb raquetes de neu per la Cerdanya

Guils Fontanera és l’indret ideal per als debutants de les raquetes de neu. Podeu llogar-hi el material i descobrir aquesta divertida manera de gaudir de la neu als diferents circuits d’iniciació, que discorren en silenci pel mig del bosc. Us encantarà, n’estem segurs!

El 22 de gener, sortida nocturna amb raquetes de neu

Una altra manera ben original i misteriosa de gaudir d’aquesta activitat és amb una sortida nocturna, equipats amb llums frontals i disposats a gaudir de la gèlida nit ceretana.

Raquetes de neu Cerdanya

El 22 de gener a les 19h hi ha una sortida organitzada amb els monitors de l’estació, que us portaran per uns itineraris sorprenents, de cinc quilòmetres aproximadament. L’activitat val 20 euros i cal reservar plaça al 972 19 70 47. I quan s’acabi, amb l’arribada a l’àrea d’acollida de l’estació, us hi estarà esperant xocolata desfeta calenta i coca.

Què, som-hi no?

Fotos: Estació de Guils Fontanera