Per fi… A gaudir de l’esquí al Pirineu de Girona!

Ja teniu els esquís preparats? L’obertura de la mobilitat ja ens permet pujar fins a les estacions d’esquí del Pirineu i aprofitar la recta final de la temporada d’esquí amb totes les garanties de seguretat.

Infinites fórmules de diversió amb la neu al Pirineu de Girona

Amb els mesos que fa que ho estàveu esperant ara no us podeu perdre les propostes que teniu a les cinc estacions d’esquí del Pirineu de Girona. Informeu-vos abans de desplaçar-vos per conèixer l’última hora de l’estat de les pistes, i recordeu que cal adquirir els forfaits en línia per evitar aglomeracions a les taquilles. Ara us toca escollir, o repartir els vostres dies de neu entre les estacions de La Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria, que són la referència pel que fa l’esquí alpí, i a Guils Fontanera és on podreu gaudir d’idíl·lics recorreguts pel mig del bosc amb raquetes de neu. Els circuits d’esquí de fons de moment segueixen tancats.

Snowboard al Prineu de Girona.

Aplicacions mòbils per estar al dia de les novetats

Si ja heu carregat al cotxe els esquís i la taula de snowboard no oblideu ara el vostre telèfon amb les aplicacions mòbils de les estacions. Us ajudaran a treure el màxim rendiment i diversió a la vostra esquiada i estareu al dia de l’estat de les pistes, remuntadors oberts i la informació meteorològica, possibilitats d’arribada amb transport públic i activitats, entre moltes altres funcionalitats.

Heu de saber que la majoria d’estacions encara compten amb més de mig metre de neu, entre primavera i pols-dura, i ben fressada perquè pugueu xalar com fa temps que no feu. Les estacions tenen previst romandre obertes fins al dilluns 5 d’abril, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Aprofiteu, doncs, aquestes setmanes que teniu per davant.

Segell de qualitat com a espais segurs davant la Covid-19

Les pistes d’esquí són espais segurs, i ho demostra el segell de qualitat que han rebut aquest febrer La Molina, Vallter 2000 i Vall de Núria, les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. La distinció Safe Tourism Certified les acredita com a espais segurs davant la Covid-19, perquè garanteixen el compliment d’una sèrie de mesures i protocols específics per a estacions d’esquí i muntanya.

Dos esquiadors a les pistes del Pirineu de Girona.

També Masella fomenta la pràctica segura, i en el conjunt de les estacions és obligatori l’ús de la mascareta o del tapaboques, tant per als visitants com per al personal que hi treballa; la distància física interpersonal de seguretat s’ha establert en un metre i mig en general, tant en espais tancats com a l’aire lliure, una distància que ja gairebé queda garantida només amb els propis esquís; també s’incrementa la neteja i desinfecció dels espais comuns, especialment de les àrees d’alt contacte, com vàters, restaurants, menjadors, consignes i botigues de lloguer.

Gaudiu del que queda de temporada! Encara que aquesta vegada sigui curta, l’emoció d’una bona esquiada us acompanyarà tot l’any.

Fotos: Maria Geli i Pilar Planagumà, Oriol Molas, Masella, Arxiu d’imatges PTCB