Les claus de la nova temporada d’esquí al Pirineu de Girona

El Pirineu ben nevat, la Masella està a punt

Encereu els esquís, que ja tenim la neu aquí! Sabem que quan el fred comença a treure el nas ja esteu pendents del cel i les nevades a muntanya per estrenar la temporada blanca el més aviat possible. Com sempre, les estacions d’esquí del Pirineu de Girona han treballat de valent mentre éreu a la platja per oferir-vos millores a les seves instal·lacions. D’aquesta manera, a les estacions d’esquí alpí de La Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria, i a la d’esquí nòrdic de Guils Fontanera hi trobareu pistes ampliades, més canons de neu artificial, millors accessos i nous remuntadors, nou material de lloguer… Tot d’avantatges i bones notícies pels esquiadors, com ara el manteniment dels preus dels forfaits de la temporada passada a la majoria d’estacions, que en conjunt ofereixen un gran domini esquiable amb més de 200 quilòmetres de pistes, i amb unes instal·lacions de primer nivell.

Un any d’aniversaris 

Aquesta temporada ve marcada per uns aniversaris ben especials. La Molina, estació degana de l’esquí a casa nostra, celebra 75 anys amb un complet programa d’actes i competicions. Per afrontar la nova temporada ha incorporat millores als panells de senyalització de les pistes, a les mesures de seguretat a les àrees de competició i a la pista olímpica. A banda d’incorporar nous canons a les pistes de Solei i Els Plans, i millorar els de les pistes Moixeres i Quatre Camins, també ha habilitat una nova zona d’aparcament per autocaravanes de 80 places.

Masella, 50 anys. Un altre aniversari que serà sonat, en un  curs que arriba amb l’ampliació i millora de la xarxa de neu artificial a les pistes del Pou, Tosa Vermella i Pla de Masella. L’estació també fa créixer la programació d’esdeveniments esportius i manté l’oferta d’esquí nocturn, una proposta molt popular que és possible gràcies a la xarxa de llum que il·lumina 13 pistes de les cotes baixes i mitges.

També trobareu novetats a Vall de Núria, l’estació d’esquí i muntanya més familiar de la destinació. Els treballs de millora s’han centrat en el circuit de raquetes del Mirador del Llac i a l’àrea del parc lúdic, a banda d’incorporar noves activitats relacionades amb la neu com la construcció d’iglús i activitats amb mascotes. Pel que fa a l’allotjament, l’hotel Vall de Núria ha reformat 14 habitacions i amplia el programa d’animació per a clients, amb activitats esportives i culturals per a adults i amb propostes innovadores i d’acció per als nens.

De la seva banda, Vallter 2000 potencia el model d’estació de muntanya familiar amb nou productes i activitats adreçades a famílies esquiadores amb nens al Miniclub Esquirol i el parc lúdic, i també amb paquets d’un dia que inclouen transport en bus des de Girona i forfaits. A més de les tradicionals activitats relacionades amb les festes de Nadal, Reis i Carnaval a Vallter també hi té un pes important la pràctica de l’esquí de muntanya, amb cursos d’iniciació en aquesta modalitat.

I per acabar, uns altres que bufaran espelmes: Guils Fontanera, l’estació d’esquí nòrdic que commemora el seu 25è aniversari. Per la nova temporada ha fet millores a la carretera d’accés a l’estació, s’ha ampliat la zona de pícnic i ha adquirit nou material tècnic de lloguer, especialment raquetes de neu i trineus.

L’any passat les estacions d’esquí del Pirineu de Girona van tancar la temporada amb el balanç més satisfactori dels últims anys: 869.425 esquiadors, un 18% més que la temporada anterior.

Fotos: Oriol Molas, Oscar Vall, Arxiu d’imatges PTCBG