El Ripollès us ofereix 100 propostes per gaudir de la muntanya

El mar us agrada, ho sabem, però la muntanya us té el cor robat. Per això, a banda de parlar-vos d’activitats aquàtiques i propostes de diferents trams de camí de ronda, avui us destaquem el que tenim al Ripollès en matèria de turisme actiu, on hi ha un bon grapat d’activitats que faran que us enamoreu de la comarca.

100 propostes són les que ens ofereixen, i n’hi ha de tot tipus i per a totes les edats: des d’anar amb bicicleta, practicar senderisme, fer escalada, jugar a golf, anar amb cavall… A continuació us les expliquem amb una mica més de detall.

Pels interessats en anar sobre rodes, podeu escollir quina d’aquestes modalitats preferiu: bicicleta tot terreny, ciclisme de carretera o bé la mixta, per via verda. A partir d’aquí, cadascuna d’elles compta amb rutes de diferents dificultats i distàncies, i amb desnivells més o menys pronunciats.

Cims per a tots els gustos i estats de forma

Si el que busqueu és anar a caminar per les muntanyes del Ripollès, teniu uns quants cims per pujar: el pic de Torreneules, el Noufonts o el de l’Infern. Si no esteu acostumats a fer excursions d’alta muntanya, també teniu l’opció de seguir un dels quatre GR o els itineraris preparats per Itinerannia que contemplen 20 rutes senyalitzades pel Ripollès. Durant la temporada de neu, també podeu fer esquí de muntanya i caminades amb raquetes de neu. Els darrers mesos ja us hem anat explicant diferents opcions d’esquí al Ripollès, unes estacions que han tancat una altra temporada excepcional.

Les alçades no us fan por i us agraden els grans reptes? Doncs els aventurers esteu de sort! Podeu practicar escalada per un munt de vies entre La Vena-Montgrony, la Cantera-Ogassa i la Roca Roja de Corones – Campdevànol. També podeu fer alpinisme des del Gra de Fajol Petit fins a Setcases a través de 15 vies; espeleologia del Forat de Sant Hou a Gombrèn; seguir els recorreguts acrobàtics a Toses, i sinó, podeu practicar el tir amb arc i sentir-vos el Robin Hood del Ripollès.

Per acabar, us volem parlar d’alguns esports més calmats, però no menys interessants i intensos. Amb les rutes a cavall per la muntanya aprendreu a muntar mentre gaudiu de l’entorn, i és que el Ripollès disposa de set hípiques que organitzen aquest tipus d’excursions dirigides a tota la família. També hi trobem un camp de golf de nou forats, on els aficionats a aquest esport podran demostrar la seva bona punteria. I els que no ho hagin provat mai, tindran la opció d’estrenar-se.

El Ripollès té vuit empreses de guiatge d’aventura per aquells que ho necessitin, i compta amb sis refugis de muntanya guardats. A més, té una bona oferta d’allotjaments de tot tipus per si esteu interessats en estar-vos-hi més d’un dia.

Ja veieu que l’avorriment no existeix al Ripollès. Ja sabreu què escollir amb tantes propostes?

Foto: Maria Geli i Pilar Planagumà, Javi Cabrera, Jase Wilson i Arxiu d’imatges del PTCBG