Acabem plegats una temporada de somni

Part del planter del Girona Futbol Club
Girona Futbol Club Vs Futbol Club Barcelona
Girona Futbol Club Vs Reial Madrid
Girona Futbol Club Vs Reial Madrid
Gradería del Girona Futbol Club
Girona Futbol Club Vs Futbol Club Barcelona
Girona Futbol Club Vs Reial Madrid
Girona Futbol Club Vs Futbol Club Barcelona

Quan tot just fa un any el Girona FC va aconseguir l’anhelat ascens a Primera Divisió ni el més optimista s’hauria imaginat una temporada com la que està vivint l’equip i l’afició de Montilivi. No només s’ha assolit el principal objectiu de mantenir la categoria -que recordem que era un repte més que complicat al començar la temporada- , sinó que es lluitarà fins a última hora per aconseguir una plaça per jugar a Europa l’any vinent. Aquest són els principals titulars d’una ràpida crònica informativa de la temporada, però hi ha una sèrie de circumstàncies que són tan o més destacables com és el bon joc desplegat per l’equip en moltes fases del curs, la gran afluència de públic al renovat estadi de Montilivi, els partits memorables contra equips grans de la categoria o el gran rendiment de jugadors que semblava que amb l’arribada a Primera ja havien tocat sostre.

Impacte turístic destacat

El pas per Girona d’equips i aficions històriques de la màxima divisió de futbol també s’està fent notar als establiments turístics i de restauració de la ciutat i la resta de la demarcació.  Cada quinze dies Girona està rebent visitants que, cridats per l’atractiu del partit, coneixen i gaudeixen d’un territori que també aprofita l’estela mediàtica del futbol per a promocionar-se.

Pels llibres d’història quedarà el debut l’estiu passat a la màxima categoria empatant contra un tot poderós Atlètic de Madrid, i a la portada d’aquests llibres s’hi guardarà la memorable victòria contra el Reial Madrid el dia en què la ciutat celebrava les Fires de Sant Narcís. No es poder guanyar contra el Barça, però només la presència de les seves figures a la gespa de Montilivi ja serveix també per a recordar que estem tancant un any de Primera.

Dos partits per tancar un any de somni

I no el donem per acabat encara! Queden dos plats forts per acabar la temporada, dos partits en què s’espera un ple a les grades de l’estadi per empènyer l’equip a completar un any de pel·lícula, i que esperem que sigui el primer de molts a la màxima categoria del futbol estatal. El dissabte 5 de maig els gironins s’enfrontaran a l’Eibar, que arribarà amb els deures fets i amb la salvació assegurada. I per acomiadar la temporada la setmana següent el Girona rebrà la visita del València, un equip que ha donat la seva millor versió, s’ha classificat entre els quatre primers i que l’any vinent disputarà la Champions League.

Podeu trobar més informació i comprar entrades a www.gironafc.cat

Fotos: Eduard Duran, Girona FC