L’oferta turística del Gironès a un cop d’ull

Camps de gira-sol a la Vall de Llemana.
Espai Cuinar Sa, al Gironès.
Turisme accessible al Gironès.
Vista noctura d'un poble del Gironès.
Carretera dentrada a Mademanya.

En una aposta decidida pel turisme sostenible i la qualitat de la destinació, s’ha presentat la nova guia turística del Gironès, un aparador de l’extens patrimoni i els atractius turístics d’aquesta comarca que us convida a descobrir el seu entorn.

La nova guia turística del Gironès és un gran aparador del patrimoni cultural i natural de la comarca

La publicació recull atractius tan destacats com el patrimoni cultural i natural del Gironès, rutes de senderisme, museus, suggeriments de l’oferta d’oci i restauració, allotjaments i esdeveniments… Com bé sabeu Girona és la capital d’aquesta comarca, que compta amb moltes altres visites imprescindibles a pobles que han sabut mantenir l’essència i personalitat pròpies que els converteixen en destins interessants per a tota mena de visitants curiosos.

Grup de persones passejant pel Gironès.
La comarca ofereix un munt de passejades per a tots els públics

Agafeu-vos-ho amb temps i aneu planificant visites a les restes arqueològiques de Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix; als conjunts medievals de Llagostera, Madremanya, Cervià de Ter, Flaçà i Sant Jordi Desvalls; tingueu també en compte els nuclis agrupats al voltant d’esglésies i castells com Sant Gregori, Canet d’Adri, Fornells de la Selva, Bordils, Celrà, Juià, Sant Joan de Mollet, Sant Martí de Llémena i Sant Martí Vell; i els petits municipis rurals d’Aiguaviva, Campllong, Llambilles, Viladasens i Sant Andreu Salou que conserven un model de pagesia, artesania i indústria autòctona; i els que també mantenen un important passat i present industrial com Bescanó, Quart, Salt i Cassà de la Selva. Tots són part d’un mosaic immens i variat, imprescindibles per a conèixer aquesta comarca.

Mostra de la ceràmica a Quart.
Mostra de la ceràmica de Quart

I tard o d’hora, fent un tomb per la comarca, sabeu que us heu de deixar caure a la Girona antiga, a la ciutat amb dos mil anys d’història que compta amb un patrimoni cultural envejable i que per a molts visitants és un dels indrets més evocadors i recomanables de les seves escapades.

Un oasi de turisme actiu

El Gironès és terra de passejades, amb itineraris amb diferents distàncies i nivells dificultat, i també un territori ideal per a fer-hi  un munt d’activitats a l’aire lliure durant tot l’any. I com? Doncs de la manera que més us agradi: a peu, en bicicleta, navegant pel riu Ter en caiac o jugant a fer d’exploradors amb els circuits d’orientació, només per posar alguns exemples.

Fotos: Javi Cabrera, Laurence Norah, The Col Collective, Maria Geli, Arxiu d’imatges PTCBG