Baixa el ritme i sent la neu a cada pas

És cert que sembla que tinguem la primavera aquí, però recordeu que encara és hivern i les estacions de muntanya segueixen obertes, amb neu de molta qualitat i activitats tan recomanables com les que ofereix Guils Fontanera, a Guils de Cerdanya.

Oblideu-vos avui dels descensos vertiginosos de l’esquí alpí, de les baixades marcant estil i escampant neu pols a cada traçada. Us proposem una altra manera d’entendre l’esquí, amb més contacte amb la natura i a un altre ritme. Per això anem fins a aquesta estació envoltada d’una gran extensió de bosc de pi negre i situada al vessant nord de la solana de Puigcerdà, que és ideal pels aficionats a l’esquí nòrdic, pels qui té a punt 34 km de pistes de diferents nivells de dificultat. La finalitat de l’esquí nòrdic és lliscar (no caminar) al màxim sobre la neu, realitzant el mínim esforç; és per això que es practica en terrenys amb relleus suaus i amb poc pendent, especialment per als debutants.

L’esquí nòrdic fa treballar el cos sense tensions i amb el ritme que es desitgi, però els qui vulgueu exprimir-vos una mica més sapigueu que està considerat com un dels esports més complets, ja que la seva pràctica t’obliga a exercitar diferents grups musculars de manera aeròbica.

A banda d’aquesta modalitat d’esquí, l’estació de Guils Fontanera també compta amb tres circuits de raquetes de neu que van dels 3 als 7 km, senyalitzats i independents de les zones d’esquí de fons. Fer raquetes no és complicat, les botes de muntanya us encaixaran perfectament a les raquetes i es tracta bàsicament de caminar. Això sí, de manera més lenta, però gaudint a cada pas del contacte directe amb la neu i l’entorn natural. Trobareu més informació d’activitats amb raquetes en aquest article publicat en aquest mateix blog.

 

El primer circuit de Fat Bike sobre neu 

Guils Fontanera és l’estació catalana d’esquí nòrdic que disposa del primer circuit de Fat Bike, una proposta de bicis tot terreny amb rodes amples per circular sobre neu. Ofereix un recorregut de nivell tècnic mitjà i de 2,5 km de longitud, perfectament senyalitzat i que travessa un bosc obac amb neu amb molt bon estat.

Ja ho veieu, en un moment ja us hem parlat de tres propostes per gaudir de la neu i d’un Pirineu de Girona exuberant, a través d’activitats molt respectuoses amb la natura.

Podeu escollir fer-les pel vostre compte, o si preferiu anar-hi de la mà d’alguns experts podeu comptar amb l’experiència de les empreses especialitzades del sector.

Altitud Extrem i Mountain Free Time són experts en el guiatge d’esquí de muntanya, i si el que busqueu són professionals que us acompanyin a fer sortides amb raquetes podeu comptar amb els serveis de Giroguies, CEA Alt Ter i Vall de Núria, que us ofereixen diferents fórmules d’excursions, combinades al vostre gust amb d’altres propostes lúdiques i de turisme actiu.

Fotos: Pep Iglesias, Maria Geli Pilar Planagumà, Guils Fontanera i Francesc Solà