Camins amb gust de mar i muntanya

Excursionistes a Beget
Intinerari a Merenges.
Cap de Creus. Itinerànnia.
Un altre intinerari de la Costa Brava, aquest al costat del Mediterrani.

No hi ha millor manera de conèixer un territori que trepitjar-lo i gaudir-lo pas a pas. Fent senderisme, així, sense presses, escollint bé la ruta i sabent que després t’espera un altre itinerari encara més apassionant per mil i un indrets de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. N’hi ha per tots els gustos i estats de forma, des de senders locals a rutes de petit i gran recorregut, a banda dels espectaculars camins de ronda. Tant se val el vostre nivell de coneixement de l’entorn, trobareu una oferta d’intineraris a la Costa Brava per a tots els gustos i motivacions en una mateixa destinació.

Hi ha un munt d’empreses especialitzades que t’orientaran i seran al teu costat per escollir i gaudir de la ruta més adequada en cada cas. Amb les rutes guiades de senderisme i els itineraris guiats de natura aquests professionals del territori et portaran per paisatges de les muntanyes del Pirineu de Girona i per camins de ronda a tocar del Mediterrani, on descobriràs racons inoblidables de la Costa Brava, i et faran descobrir els secretes de la fauna i la flora del territori. A qualsevol època de l’any, calça’t bé i gaudeix del camí.

Si el que busques és acció i viure-ho a una altra velocitat, pots córrer fins a dir prou per les pistes, camins, senders i corriols que t’esperen, tant a muntanya com arran de mar. Desafia els teus límits i deixa’t aconsellar pels experts del trail running, que t’organitzaran la teva estada combinant a mida l’allotjament, la restauració i les activitats de natura que més t’escaiguin, i si et motiva la competició també pots participar a les diverses curses de muntanya que s’organitzen.

Caminar i assaborir el que trepitgem i el paisatge que ens envolta, aquest és l’objectiu també d’Itinerànnia, una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. Podràs dissenyar-hi la teva pròpia ruta o deixar que et proposin viatges organitzats de senderisme de varis dies, que inclouen tot el que podràs necessitar per dedicar-te només a gaudir del que veus, de la gent que trobes i de les tradicions que t’envolten.

Una altra atractiva oferta de senders, per descobrir per lliure o de la mà de les empreses d’oci de la comarca, és la Xarxa de Senders del Baix Empordà. Una proposta molt diversa que us permetrà conèixer el territori de nord a sud i de llevant a ponent, i amb poc temps podreu passar de les cales més solitàries als boscos més encisadors, o de les viles principals als poblets més inhòspits i tranquils.

Al mateix temps, la comarca de La Selva també ofereix una Xarxa de Senderisme que us aproparà a uns magnífics paratges naturals i el ric patrimoni cultural que conformen aquest territori. L’oferta engloba gairebé 600 quilòmetres de diferents itineraris i rutes perfectament senyalitzats, repartits entre la xarxa dels Grans Camins de l’Aigua i els Senders Locals. 

Fotos: Maria Geli, Pilar Planagumà, Àlex Tremps, Itinerànnia i Arxiu Imatges PTCBG