La Ballena Alegre és el càmping més sostenible d’Europa

La constant inversió i l’aposta decidida dels càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona per fer-se cada vegada més sostenibles, estan obtenint importants resultats. I també destacats reconeixements, com el que aquest gener ha rebut el càmping La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, amb el guardó que l’acredita com a millor establiment europeu en la categoria de sostenibilitat i consciència mediambiental.

Sostenibilitat energètica, s’extreu energia de perforacions al terra per a climatitzar les instal·lacions

Aquest premi arriba de la mà de la prestigiosa associació ADAC, de referència a Alemanya i que cada any organitza aquests premis coneguts com els “Oscars dels càmpings”. La gala s’ha celebrat a Stuttgart i la candidatura de La Ballena Alegre, que competia amb un càmping de Dinamarca i un dels Països Baixos, ha convençut al jurat per la seva reeixida combinació de luxe i càmping modern, amb la protecció sostenible del medi ambient.

Segons el veredicte, a través de nombroses mesures els impulsors d’aquest càmping gironí de cinc estrelles s’esforcen per assolir l’objectiu de reduir la petjada de CO2, i ho fan amb molt d’èxit: s’estalvien més de 100 tones de CO2 a l’any gràcies a diferents mesures com la posada en funcionament de 14 perforacions geotèrmiques que permeten extreure’n energia per climatitzar els restaurants i altres instal·lacions del càmping.

A més, els bungalows i l’aigua calenta de les instal·lacions sanitàries funcionen amb energia solar, ja que un sistema híbrid combina l’energia solar amb una bateria i un sistema de bomba de calor, fent que els bungalows siguin autosuficients energèticament en un 85%. I en paral·lel, els campistes poden carregar els seus vehicles elèctrics a diverses estacions de càrrega ràpida gratuïtes que es troben repartides per la superfície del càmping.

Més càmpings gironins, protagonistes a Europa

A la mateixa gala, el càmping Salatà de Roses va quedar finalista en la categoria d’accessibilitat i canvi demogràfic, i el càmping Empordà de l’Estartit va quedar finalista en la categoria de millor càmping familiar. Una mostra més de l’excel·lència dels càmpings de la Costa Brava, que segueixen la seva aposta ferma amb inversions importants per continuar essent capdavanters i seguir millorant la qualitat dels establiments, sobretot per fer-los encara més sostenibles tenint en compte els reptes plantejats amb el canvi climàtic.