La Costa Brava, de port a port

Port de Llançà.
Club nàutic de L'Estartit.

Si Jules Verne hagués conegut aquesta promoció possiblement hauria canviat la volta al món en 80 dies per 7 nits d’amarrament a la Costa Brava a uns preus inigualables. Gràcies al Forfait Sailing Costa Brava fins al 30 de setembre podreu disposar d’una setmana d’amarrament a qualsevol dels ports adherits a la campanya, una fórmula que us permetrà navegar per una de les costes més privilegiades del mediterrani i gaudint dels serveis de qualitat dels seus ports esportius.  Podeu dissenyar la ruta al vostre gust i escollir passar la nit a Portbou, Llançà, El Port de la Selva, Roses, Empuriabrava, l’Escala, L’Estartit, Palamós, Platja d’Aro i Blanes. D’aquesta manera en una setmana podreu recórrer tot el litoral de Girona de dalt a baix, o de baix a dalt, i sorprendre els vostres acompanyants amb unes vistes inèdites de la costa, els seus penya-segats i les coves que s’hi amaguen, i gaudir de sortides i postes de sol de postal des de la vostra pròpia embarcació. Trobareu tota la informació d’aquesta proposta clicant aquí.

Ports esportius i clubs nàutics compromesos amb l’entorn

La magnitud de la Costa Brava es percep perfectament des de l’aigua, resseguint a poc a poc els 200 quilòmetres de costa i l’evolució del seu paisatge. Al llarg de la línia costanera hi trobareu fins a 17 ports esportius i clubs nàutics, per acollir tota mena d’embarcacions i que es caracteritzen per la seva oferta d’instal·lacions i serveis d’alta qualitat, i per l’interès en la protecció de l’entorn natural. Formen part de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) i molts d’ells han estat guardonats aquest mes de juny amb la Bandera Blava, un reconeixement que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. En conjunt compten amb més de 12.000 amarradors i t’ofereixen la tranquil·litat d’amarrar-hi amb totes les garanties de seguretat i poder sortir a gaudir de l’àmplia oferta comercial, cultural, lúdica i gastronòmica dels municipis que acullen aquests ports. Són instal·lacions que viuen de cara al mar però també s’integren al que tenen terra endins, participant a diferents propostes dels ajuntaments i associacions veïnals i fusionant-se en una oferta conjunta que arrodonirà l’estada dels navegants que hi arribeu.

A més, tots ells tenen una completa cartera de serveis i activitats pels seus usuaris, excursions guiades amb vaixell, àrea de socis i escoles per a l’aprenentatge de la vela o el windsurf, entre d’altres modalitats.

Fotos: Francesc Tur, Maria Geli i Pilar Planagumà, Julián Guisado, Santi Bosch i Arxiu Imatges PTCBG