La Ruta Pirinexus incorpora carregadors per bicis elèctriques

Avui us proposem descobrir la ruta Pirinexus, un camí circular que uneix la Catalunya nord amb la demarcació de Girona, un recorregut que us permetrà conèixer en primera persona algunes de les meravelles del Pirineu de Girona i la Costa Brava.

La ruta passa per 53 poblacions, combinant traçats de vies verdes amb altres rutes, com ara camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit. Una de les virtuts de la Pirinexus és que us permetrà fer-la en tantes etapes com vulgueu, a cavall de la vostra bicicleta i amb la companyia que vosaltres decidiu.

La ruta us farà descobrir racons del Pirineu de Girona i la Costa Brava

Ara, a més, el Consorci de les Vies Verdes de Girona ha instal·lat 11 punts de càrrega elèctrica al llarg de diferents localitzacions de la via, per tal que els amants de les bicicletes elèctriques pugueu carregar les vostres e-bikes en diversos municipis, i així teniu l’opció de recórrer llargues distàncies de forma continuada. Els carregadors es troben als municipis de Castelló d’Empúries, Torroella–L’Estartit, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera, Cassà de la Selva, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ripoll. I recordeu que a Girona també hi ha un carregador habilitat per l’ajuntament de la ciutat.  

Punt per carregar bicicletes elètriques al Pirinexus.
Un dels carregadors instal·lats pel Consorci de les Vies Verdes al llarg de la ruta

Doncs va, us animem a descobrir l’Empordà, la Costa Brava, camins de transhumància, espais vinculats al patrimoni miner o poblacions pintoresques. Pirinexus es divideix en diferents trams, que us ofereixen total llibertat per decidir quines etapes voleu recórrer o si voleu fer la ruta sencera.  Cadascú, en funció del seu temps, de les seves capacitats físiques o dels seus interessos, pot escollir les etapes que vulgui i crear una ruta a mida.

Això sí, us recomanem no superar els 60 km de mitjana diària, per tal de poder combinar la bicicleta amb la descoberta del territori.

Etapa El Voló-L’Escala

La comarca de l’Alt Empordà és la primera destinació catalana de Pirinexus, i allí ens hi esperen molts trams ciclables planers i en molt bon estat. Durant la ruta, hi trobareu des de camins boscosos, passant per vinyes agrícoles, i conreus d’arròs i pomeres. Història, cultura, art i gastronomia amb denominació d’origen són alguns dels atributs que podreu trobar fent aquesta primera etapa. El recorregut és de 59 km, amb un desnivell molt variable i amb especial dificultat entre La Jonquera i Masarac. La resta de trajecte és molt més assequible. L’altura màxima a la que arribareu són 340 metres, al coll de Panissars, i recordeu que a Castelló d’Empúries hi teniu un dels punts de càrrega per la vostra bici elèctrica.

Properament us explicarem els detalls de la següent etapa pel Baix Empordà, entre Bellcaire i Torrent.

Si us agrada descobrir el territori pedalant, també podeu donar un cop d’ull a la nostra secció de cicloturisme.

Fotos: Consorci Vies Verdes, Jase Wilson, Arxiu d’imatges PTCBG