La virtut de ser un “ecoturista”

El Baix Empordà en globus.

Segurament ets més “ecoturista” del que t’imagines. I no et faci por ni mandra posar-te aquesta etiqueta, perquè el que fa aquesta modalitat turística no és més que portar-te a gaudir i conèixer la natura i les seves expressions culturals d’una manera respectuosa amb l’entorn i els municipis que l’acullen. Què? Ja ho fas, oi?

Per sort, cada vegada sou més els qui escolliu la Costa Brava o el Pirineu de Girona per practicar turisme rural, o per divertir-vos amb la multitud d’activitats de natura que t’ofereixen les empreses de serveis especialitzades en aquest producte. Caiac, bicicleta, senderisme, submarinisme, aigües obertes, sortides amb cavall, esports d’aventura… Una infinitat de possibilitats per gaudir de la manera més sostenible d’allò que més us agrada, mentre col·laboreu en la preservació d’aquest gran mosaic natural que va des de l’alta muntanya fins als fons marins.

I aquesta motivació “ecoturista” no passa desapercebuda als allotjaments també sensibles amb el respecte cap a l’entorn, que complementen la seva oferta amb activitats i serveis d’ecoturisme orientats a clients com vosaltres.  I això és gràcies a un treball de reflexió i consens de molts professionals, entitats de promoció turística i experts del món del turisme que són conscients del gran valor del territori que ens acull, i del seu paper cabdal en la gestió dels espais naturals protegits.

En aquest blog ja us hem anat parlant de diferents propostes d’ecoturisme, amb l’avantatge que les podeu practicar durant tot l’any i al vostre ritme. És una bona oportunitat per recordar el que us explicàvem sobre els colors de tardor al Pirineu de Girona, un recorregut salvatge pels parcs d’animals, una escapada per la Garrotxa, que és un dels models de turisme sostenible d’Europa, o com descobrir en caiac els racons més captivadors de la Costa Brava.

Ser ecoturista no és que estigui de moda, és una virtut.  I podeu practicar-la sols, amb família o amics, el que és clar és que les seves possibilitats són inacabables.

Fotos: Dani Salvà, Honza-Zak, Arxiu d’Imatges PTCBG