Lloret Cycling Weekend: respira el ciclisme

Amb la celebració del Lloret Cycling Weekend aquesta localitat de la Costa Brava es convertirà en la capital del ciclisme el cap de setmana del 27 al 29 d’abril. Esportistes com l’ex ciclista Miguel Indurain, el pilot Nani Roma i els atletes Marcel Zamora, Clàudia Galícia o Kiko Garcia, entre d’altres,  ja han confirmat la seva assistència a un esdeveniment que proposa atractives sortides i activitats relacionades amb la bici en aquesta privilegiada destinació de cicloturisme.

El dissabte  al matí es farà una sortida per reconèixer el terreny de la cursa de gran fons de diumenge, amb l’acompanyament dels esportistes professionals. I a la tarda tindrà lloc un clínic amb tres ponències d’alt interès: una sobre fisiologia impartida pel Dr. Piero Galilea, metge del Departament de Fisiologia i Valoració Funcional del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat; una segona sobre nutrició amb la Dra. Saioa Segura, dietista i nutricionista al Departament de Nutrició i Fisiologia del CAR; i una última sobre preparació física específica per a ciclisme amb la preparadora física i instagramer Isabel del Barrio (@onmytrainingshoes). Al vespre, un sopar pasta party per acabar d’intercanviar impressions tancarà aquesta jornada ciclista per a la qual només s’han obert 150 places.

Aquí podeu consultar el programa complet del Lloret Cycling Weekend, i també us podreu beneficiar de paquets especials que inclouen nits d’allotjament en hotels de 3 o 4 estrelles i la inscripció a totes les activitats previstes. 

Primera edició de la Gran Fondo Lloret Costa Brava 

Diumenge al matí tindrà lloc la Gran Fondo Lloret Costa Brava, la posada en escena d’una marxa cicloturista amb dos recorreguts circulars i dues distàncies que s’adapten a tot tipus de ciclista (veure vídeo promocional). Hi haurà una cursa de mig fons de 91 km que sortirà i tornarà a Lloret passant per Llagostera, Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar, i una de llarg recorregut, amb 162 km amb un itinerari fins a Caldes de Malavella, Girona, la Bisbal d’Empordà, Calonge, Sant Feliu de Guíxols i Tossa, amb tornada a Lloret.

Els suggeridors paisatges de la Costa Brava i el blau del Mediterrani seran el teló de fons d’aquesta prova que comptarà amb 7 avituallaments en la seva versió més llarga i 3 en la de mig fons, uns punts on també es podrà disposar d’assistència mecànica. Tot i ser no ser una prova competitiva s’oferiran els temps als participants, així com la classificació en diferents trams cronometrats. A la seva arribada a meta els ciclistes podran gaudir de múltiples serveis, com el de fisioteràpia per recuperar-se de l’esforç.

Per a més informació i inscripcions: www.granfondolloretcostabrava.com

  

Una destinació turística per a ciclistes

Lloret de Mar disposa de 14 allotjaments especialitzats en ciclisme i compta amb sis rutes recomanades de ciclisme de carretera i sis de muntanya, que es poden consultar a Wikiloc i Strava i en uns mapes impresos disponibles a les oficines de turisme i en línia a www.lloretcycling.com