Els camins de ronda de Lloret de Mar

Camins de Ronda de Lloret de Mar
Platja de Santa Cristina de Lloret de Mar
Part del camí de ronda de Lloret de Mar

De Lloret de Mar ja us hem explicat moltes propostes per descobrir-ne molts indrets, però potser no heu conegut encara alguns dels fantàstics racons que amaguen els seus camins de ronda. Espais que us allunyen de la rutina i us renoven, que us porten per camins que no oblidareu.

Ben al sud de la Costa Brava, Lloret de Mar compta amb trams magnífics de camí de ronda, tant direcció més al sud, cap a Blanes, com enfilant cap al nord, cap a Tossa de Mar. A continuació us detallem aquests itineraris que neixen en aquesta població selvatana perquè tingueu, encara, més sortides anotades a l’agenda.

Comencem! De Lloret de Mar a Blanes

Aquest camí, caracteritzat per cales i platges que us deixaran bocabadats, s’inicia al passeig marítim, pel racó de Garbí, a la platja de Lloret. Us haureu de dirigir cap a la caleta de sa Caravera, per pujar unes escales que voregen el rocós paisatge. Tot seguit, passareu pel salt del burros fins arribar al monument de la Dona Marinera, de l’escultor Ernest Maragall. A continuació passareu per la sorprenent Cala Banys, on us recomanem fer-hi parada. Allà hi trobareu un bar que pren el mateix nom i on podeu prendre-hi un bon còctel tot contemplant els colors que ens regala el cel quan s’acaba el dia. Les roques i els esculls són alguns dels trets que fan única Cala Banys. Una vegada vista i tot seguint el camí, arribareu a la platja de Fenals, on trobareu el castell medieval de Sant Joan. Allà, deixareu enrere la torre del castell i us dirigireu a unes escales que baixen fins la plaça Sisquella, situada al principi del passeig marítim de Fenals.

Fixeu-vos bé en el vostre entorn, i gaudireu de la vegetació i els penya-segats de parets verticals i color grisenc que formen la zona. El de Lloret de Mar a Blanes és un tram curt, d’uns 40 minuts i sense cap dificultat. Molt recomanable per fer amb la família, i també amb racons molt romàntics per deixar-s’hi perdre en parella.

Ara cap amunt: de Lloret de Mar a Tossa de Mar

I si us ve de gust conèixer l’altra part de Lloret de Mar, us haureu de dirigir al nord. Aquí descobrireu el tram de camí de ronda que neix a la platja de Lloret de Mar, concretament al mirador de Mallorca, i arriba a Tossa de Mar.

Es tracta de seguir el camí de sa Caleta direcció la cala dels Frares, passant per la d’en Trons i per la punta dels Cabdells. Haureu de continuar resseguint tota la costa fins arribar a la bonica cala Canyelles. A partir d’aquí, el següent objectiu és Cala Morisca, petita, estreta i pedregosa, però preciosa. Fins a la mateixa cala només hi podreu accedir a través d’unes escales amb un pendent molt remarcat, i sinó la podeu gaudir des del camí estant. Un cop vista, passareu per la platja de Porto Pi i continuant la ruta arribareu a Cala Lloret, que té el mateix nom que la urbanització que acull aquesta zona.

És un tram llarg, d’uns 14km aproximadament (des de Lloret de Mar fins a Tossa de Mar), que comença sent fàcil, però quan arriba a Cala Morisca va prenent dificultat. Hi haurà moltes pujades i baixades, però valdrà la pena per descobrir la bellesa dels seus indrets.

Estem convençuts que quedareu encantats amb el paisatge que us regala Lloret de Mar i els seus camins de ronda amb els seus itineraris costaners. I tant li fa si decidiu anar cap al nord o cap al sud, de ben segur que no veureu mai més aquest municipi amb els mateixos ulls.

Fotos: Àlex Tremps, Lloret Turisme, Arxiu d’imatges PTCBG