Deixa els teus esquís com nous i a punt per a la temporada que ve

En Joan Mas és professor d’esquí de Guies Nord Sud, de la Vall de Camprodon. Aprofitant aquests dies de confinament, i amb la previsió que difícilment podrem tornar a esquiar aquesta temporada, l’empresa de guiatge i activitats de Camprodon ens dona alguns consells molt pràctics per fer el manteniment dels nostres esquís.

Consells de manteniment dels esquís i taules de Snowboard

En aquest vídeo tutorial ens expliquen amb tots els detalls com fer una bona neteja dels nostres esquís o taules de Snowboard per deixar-los a punt per la temporada vinent i garantir-ne una bona conservació.

Veureu que per començar cal baixar les fixacions per tal que no treballin durant la temporada d’estiu. A continuació, una bona neteja de la sola i els cantells dels dos esquís i no oblideu assecar-los bé després d’aquesta acció. Seguidament anirem per tapar totes les ratllades que s’han fet durant les baixades que hem anat fent durant l’any; n’hi haurà de més profundes que d’altres, i en funció d’això i del color de l’esquí farem servir un producte o un altre. En Joan us ho explicarà.

Arriba l’hora del paper de vidre. Passar-lo per tota la superfície servirà per deixar-la ben uniforme, que és del que es tracta un cop aplicat el producte per tapar ratllades. I a continuació amb una llima polirem el cantells, sempre de davant a darrere de l’esquí, i procedirem a fer una neteja a fons de la sola, ja sigui amb dissolvent o amb cera, procurant que quedi ben absorbida.

I ara, a encerar! Sigueu generosos, necessitem una capa ben abundant de cera a tota la sola i ja ens podem disposar a guardar-los fins la temporada vinent. Ep, mai en un lloc humit ni a l’aire lliure!

I pel que fa als esquís de muntanya, el procediment és el mateix però penseu també a engreixar la fixació central abans de guardar-los.

Finalment, anem a guardar les botes. Traiem el botí i assegurem que quedi ben net i sec, i ja el podem guardar de nou dins les botes, ben lligades, també en un lloc sec.

I res més, ja tindreu el material ben conservat i a punt per ser els primers de sortir cap a la neu la propera temporada.

Què, vosaltres també trobeu a faltar la neu, oi? Us compartim la següent entrada que parla de la genuïtat de les estacions del Pirineu de Girona. I si voleu començar a agafar idees per visitar Camprodon quan s’acabi el confinament, us proposem que apunteu ben bé per on passa la Ruta del Ter!