El gran aparador a la Costa Brava dels futbolistes del demà

Mediterranean Internacional Cup
Mediterranean Internacional Cup
Mediterranean Internacional Cup
Mediterranean Internacional Cup
Mediterranean Internacional Cup

De l’11 al 16 d’abril se celebra la 17a edició del MIC – Mediterranean Internacional Cup, el gran torneig internacional de futbol base que cada any porta a Girona i la Costa Brava a les millors joves promeses d’arreu del món. En total més de 280 equips arribats de 42 països diferents dels cinc continents coneixeran un territori que acull amb els braços oberts aquesta competició que promou l’esforç, la constància, el respecte i el treball en equip. Durant els dies del torneig més de 5.000 futbolistes des d’alevins fins a juvenils i els seus familiars i acompanyants ocuparan allotjaments de tota la línia de la Costa Brava i l’interior de Girona, ompliran restaurants i visitaran botigues i museus, llogaran cotxes i autocars, generant un impacte econòmic estimat de 3,5 milions d’euros. Aquest certamen també té ben presents els jugadors amb discapacitat intel·lectual, que disputaran el MIC Integra a Vidreres el 14 d’abril, repartits en 18 equips.

Aquest any, a més, es disputa al mateix temps la primera edició del MIC Basketball, un torneig internacional de bàsquet que també portarà 60 equips de 7 països de tot el món, amb nois i noies dels 13 als 16 anys.

Totes les competicions evolucionen a favor de l’espectacle i les necessitats televisives però una de les grans virtuts del MIC és que ha sabut mantenir l’esperit que el va veure néixer, que es basa en donar a joves de qualsevol racó del món l’oportunitat de poder conviure i competir amb els millors equips i jugadors del futbol internacional. I per a fer-ho ha comptat amb la complicitat d’un territori que s’ha obert a la seva proposta i fins a 22 municipis de la demarcació de Girona són seu del torneig. En cinc dies es disputaran gairebé 700 partits de futbol, que seran seguits en directe per més de 200.000 espectadors. Els estadis de Palamós i Girona acolliran les inauguracions i les finals, però l’activitat del MIC es desplega generosament per pobles i viles que assumeixen també el protagonisme d’acollir  a les futures estrelles del futbol mundial, al mateix temps que donen joc als seus propis esportistes, que participen també al torneig amb la mateixa il·lusió i ganes de menjar-se el món que els qui en el seu dia van participar també al MIC com Messi, Piqué o Neymar.

Els ulls del planeta futbolístic miraran aquests dies Girona i la Costa Brava, on els seus professionals de l’àmbit turístic també assumeixen el seu rol d’estrella mundial i reparteixen joc.

Ja podeu llegir els articles de l’edició MIC 2018 i l’edició MIC 2019.

Fotos: MIC