Infinites fórmules de diversió amb la neu al Pirineu de Girona

Així com el fum de les primeres llars de foc enceses s’escola cap al cel, la mirada de molts de vosaltres també s’enfila amunt, ben amunt, fins a distingir la silueta dels cims més alts del Pirineu de Girona. A poc a poc s’emblanquinen amb les primeres nevades que són com un assaig general del que ha d’arribar, perquè quan l’hivern treu el nas per darrera la porta és l’hora de pensar en la neu i en totes les possibilitats que tenim per gaudir-la a les nostres muntanyes. Esquí alpí, raquetes de neu, esquí de fons, trineus… Per situació, tradició, condicions i serveis, el Ripollès i la Cerdanya ofereixen un ventall enorme de possibilitats, i es converteixen en territori d’actuació natural per tots aquells qui tenen ganes de treure el màxim rendiment a la neu i a aquest esport.

Snowboard al Pirineu de Girona.

Esquí alpí, raquetes, esquí de fons, trineu… la neu al Pirineu a l’abast de tothom

Cinc estacions, quatre d’esquí alpí i una d’esquí nòrdic, configuren el repòquer d’opcions d’esports d’hivern al Pirineu de Girona. La seva oferta d’activitats és tan extensa que us faran falta dies per a poder-les gaudir totes! La Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria són la referència pel que fa l’esquí alpí, i unes destinacions reconegudes arreu per la qualitat de les seves instal·lacions i serveis.

A més, la connexió entre La Molina i Masella, amb més de 135 quilòmetres de pistes, configura el domini esquiable més important dels Pirineus, mentre que Vallter 2000 i Vall de Núria són el paradigma d’unes estacions d’esquí familiars, que conjuguen a la perfecció l’atenció als seus usuaris amb una acurada preparació de les seves pistes i activitats complementàries.

I Guils Fontanera, de la seva banda, és l’estació predilecta dels amants de l’esquí de fons i raquetes, que saben apreciar l’excepcionalitat d’un espai natural únic, que permet gaudir de la neu d’una altra manera, amb més contacte amb la natura i a un  ritme més reposat.

Nens amb raquetes a Guils Fontanera.
Circuit de raquetes de neu a Guils Fontanera

Amb totes les mesures de seguretat

I és que a les estacions d’esquí del Pirineu de Girona, gràcies a la seva proximitat a la Costa Brava gaudeixen d’un clima temperat i un cel majoritàriament clar i assolellat, una circumstància que les fa úniques a Europa i constitueixen un autèntic valor afegit per una pràctica de l’esquí d’allò més confortable, i ara també amb totes les mesures de seguretat necessàries perquè aquest hivern respireu natura de forma segura. Consulteu-les aquí.

Per la seva singularitat i la facilitat d’accés les estacions gironines també són escenari de competicions d’àmbit internacional, com campionats del món d’esquí, i són refugi d’entrenament de molts esportistes que troben en aquesta serralada el lloc ideal per a preparar en les millors condicions les exigents curses del calendari competitiu.

Oriol Cardona practicant SkiMo

Més d’un segle d’història i el futur a les seves mans

A principi del segle XX l’esquí es convertia en una nova activitat lúdica i esportiva, i La Molina ha estat una de les grans protagonistes d’aquests cent anys, sent l’estació d’esquí degana de l’Estat. I al seu darrere han vingut les altres estacions gironines, que sempre han treballat per innovar i millorar els serveis que ofereixen, i per aportar al turisme de muntanya un valor afegit.

Avui dia les estacions gironines compten amb modernes aplicacions mòbils que permeten als seus usuaris estar a la última i anar ben informats de tot el que s’hi pot fer, que no és poc! I no parlem només d’informació meteorològica i estat de les pistes, sinó de les infinites possibilitats de diversió que hi ha a les diferents estacions d’esquí del Pirineu de Girona.