Torna l’esquí al Pirineu de Girona!

Sí sí sí! Semblava que no arribaria aquest dia, però per fi les estacions d’esquí al Pirineu de Girona ja són obertes perquè pugueu gaudir amb tota seguretat de la vostra passió per la neu. Allò que heu estat esperant durant mesos, aquella sensació única de posar-se uns esquís o unes raquetes, o enfilar-se a la taula de snowboard i deixar-se endur, lliscant per una neu ben fressada i unes pistes que ho tenen tot perquè xaleu com sempre, i segurs com mai.

I és que teniu infinites fórmules de diversió amb la neu al Pirineu de Girona, amb les cinc estacions d’esquí que us ofereixen més de 200 quilòmetres de pistes, i instal·lacions i equipaments de primer nivell. Hi trobareu circuits per a raquetes, esquí nocturn i rutes per practicar esquí nòrdic. Com sabeu, són estacions familiars i vetllen per vincular la pràctica de l’esquí a l’esport i el lleure. La seva oferta d’activitats és tan extensa que us faran falta dies per a poder-les gaudir totes! La Molina, Masella, Vallter 2000 i Vall de Núria són la referència pel que fa l’esquí alpí, i Guils Fontanera  és l’estació predilecta dels amants de l’esquí de fons i raquetes.

Esquí de fons a l'estació de Guils Fontanera
Esquí de fons a l’estació de Guils Fontanera

Protocols i mesures per a la prevenció de la Covid-19

Les pistes d’esquí són espais segurs, d’això no en tenim cap dubte, perquè la pràctica esportiva a l’aire lliure s’ha mostrat com una activitat que disminueix les situacions de risc de contagi. Amb tot, les estacions s’ha posat al dia per donar-vos tranquil·litat i fomentar la pràctica segura, amb aspectes com:

  • L’ús obligatori de la mascareta o del tapaboques a les estacions, tant per als visitants com per al personal que hi treballa
  • La distància física interpersonal de seguretat s’ha establert en un metre i mig en general, tant en espais tancats com a l’aire lliure, una distància que ja gairebé queda garantida només amb els propis esquís.
  • També s’incrementa la neteja i desinfecció dels espais comuns, especialment de les àrees d’alt contacte, com vàters, restaurants, menjadors, consignes i botigues de llogues.

Els remuntadors, telecabines, funiculars i el tren cremallera per pujar a Vall de Núria no tindran restriccions, per bé que es manté l’obligació de l’ús de les mascaretes i la recomanació de mantenir el silenci per evitar la propagació d’aerosols; els usuaris disposaran de l’equipament necessari per a la pràctica de l’esquí en les dependències de lloguer de material (el material es neteja i es desinfecta exhaustivament després de cada ús).

Esquiador al Pirineu de Girona.

Forfaits digitals per evitar aglomeracions

Una de les noves mesures implantades i que està tenint molt bona acollida entre els usuaris és  l’habilitació de sistemes digitals i de dispositius mòbils per reservar i comprar forfets i altres serveis per tal d’agilitzar tràmits i reduir cues. Finalment, totes les mesures de seguretat i protocols es poden consultar prèviament en els webs oficials, les xarxes socials, els cartells i pantalles informatives, i en els propis mapes de les estacions.

Fotos: Oriol Molas, Masella, Guils Fontanera, Arxiu d’Imatges PTCBG