L’època ideal per al paddle surf

Paddle surf a l'Escala
Gaudeix del paddle surf a la Costa Brava
Paddle surf a la Costa Brava

Deu de cada deu experts en paddle surf (o stand up paddle) asseguren que es tracta d’una pràctica esportiva ideal per fer-la sol, amb amics o amb tota la família. I precisament en aquest impàs de temps en què ens endinsem ara, a mig camí entre el final de l’estiu i l’inici de la tardor, resulta que és una època ideal per practicar aquest nou esport creat pels hawaians. Lleure, natura, mar obert i diversió en família. Què més es pot demanar? És una activitat que no té límit d’edat perquè només cal saber nedar.

La teoria d’aquesta combinació de surf i piragüisme és ben senzilla: posar-se al damunt d’una taula de grans dimensions i remar, mantenint l’equilibri. Podrem augmentar el nivell de velocitat i dificultat en funció de la nostra destresa. Un pla perfecte per conèixer sense cap pressa racons amagats de la Costa Brava des d’un altre punt de vista. Com ja fa anys que saben tant a l’Estació Nàutica de Roses-Cap de Creus com a l’Estació Nàutica de l’Estartit-Illes Medes. Dos enclavaments immillorables per conèixer de primera mà les bondats del paddle surf. A més, els seus experts monitors us ajudaran a passar de la teoria a la pràctica, per aprendre a lliscar tant en aigua plana com sobre les ones.

Novells, no patiu, que això s’agafa ràpid.

I quins són els beneficis d’aquest esport que ha arribat amb tanta força a casa nostra? Doncs, per exemple, el treball de la musculatura de tot el cos, sense que això comporti cap impacte per les nostres articulacions. Tonifica tant les cames com també el tronc superior. Redueix els nivells d’estrès i manté els quilos a ratlla gràcies a la seva elevada despesa energètica. Ah! I somriures en família assegurats. Qui dona més?

Fotos: Arxiu d’imatges PTCBG