Parc Natural de la Garrotxa: emociona’t amb la seva zona volcànica

Seguim a casa, però amb la necessitat de sortir a agafar aire, esbargir-nos i estirar les cames. És difícil, però us anem descobrint racons espectaculars del Pirineu de Girona i la Costa Brava per quan tot plegat acabi.

Avui farem una visita virtual del Parc Natural de la Garrotxa i la seva zona volcànica, el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica i que compta amb una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Fem una visita virtual pel Parc Natural de la Garrotxa i anem agafant idees d’excursions i noves descobertes

Sabíeu que el Parc Natural de la Garrotxa està format per onze municipis diferents? Si feu clic aquí podreu descobrir quins són! Us atreviu a endevinar-los abans d’entrar-hi?

Segurament heu sentit a parlar de la Fageda d’en Jordà i dels volcans de Santa Margarida, el Montsacopa o el Croscat, els més emblemàtics de la zona i que ben aviat podreu recórrer de nou. A més, mentre aneu coneixent cada paratge, podreu observar el patrimoni arquitectònic d’esglésies i castells que hi ha.

Foto: Arxiu d’imatges PTCBG

Prepareu-vos per gaudir d’unes vistes precioses amb tonalitats verdes, marrons, ocres i d’omplir els pulmons d’aire pur. El paisatge acull una de les millors mostres de vegetació humida de Catalunya amb espècies pròpies del Pirineu i de zones atlàntiques. Hi observareu boscos humits amb fagedes i rouredes; també hi ha alzinars. I comprovareu que els conreus ocupen la quarta part de la superfície. És important que tinguem en compte que la recollida de plantes, roques i minerals no són permeses en l’àmbit del Parc Natural. Pel que fa la fauna, destaquen els invertebrats, però també hi ha una bona varietat de vertebrats: mamífers, ocells, amfibis, rèptils i peixos.

Ermita de Santa Margarida. Foto: Laurence Norah, Arxiu d’imatges PTCBG

Sabem que el confinament no està sent fàcil i per això us volem deixar amb propostes a l’horitzó perquè aneu planejant què visitareu.

Teniu diferents opcions per a conèixer el Parc Natural de la Garrotxa: fer la gran varietat d’itineraris que hi ha a peu, la major part dels quals estan ben senyalitzats, o fer la visita en carro o pujar al tren-bus. Ja podeu començar a mirar i triar quins fareu! També us en facilitem els plànols  perquè us marqueu els llocs que més us criden l’atenció!

Mentre no tinguem altra opció us animem a fer aquestes visites virtuals, recordant que tenim un entorn natural impagable i que ben aviat podrem tornar a gaudir en la seva plenitud i en primera persona.